Това е едно чудесно ,бързо,леко и вкусно ястие за по -топлите месеци от годината.Става с всякакъв вид макаронени изделия,в оригинал е с Пенне,аз обаче имах фусили..:
Начин на приготвяне: (4 порции)
- 400 гр. фусили,пенне,фарфале,спагети или каквото имате под ръка (в оригинал 2 1/4 ч.ч.-това е приблизително 250 гр.,недостатъчно за 4 човека по мое мнение)
- 500-550 гр. пресни домати
- 200-250 гр. моцарела,прясно сирене или кашкавал със ненатрапчив вкус (в оригинал е 300гр.)
- 3-4 с.л. зехтин
- 1 с.л. оцет балсамико
- кората на половин лимон (оригинал е на цял,но на мен ми се видя много)
- сокът на 1 лимон
- сол и черен пипер на вкус
- 15 лисчета пресен босилек
Начин на приготвяне:
- В 4 л. подсолена вряла вода слагаме макароните да се варят (вие си знаете как и колко,аз лично ги обичам "ал денте").Докато това стане имате 10-тина минутки да направите "соса".
- В купа смесвате зехтина,оцета,пипера,босилека (аз го предпочитам накъсан на едро),лимоновия сок и кора,нарязаните на малки кубчета сирене и домати,подправяме със сол на вкус.
- След като се свари пастата ,отцеждаме и веднага смесваме със соса за да може сиренето да се разтопи.Сервираме веднага.
Приятен апетит!
Рецептата е от, щедро предоставената ми, за ползване в 1 седмичен срок ,книга на
Бисквитка-Vegiterian.