Както знаете има много видове ориз (кръгли зърна, продълговати), колко вида гарнитура можете да приготвите с него? Нека да започна с една рецепта.
Ориз с фиде
========
Значи взима се фиде от тънкото и ако е на снопчета се начупва, запържва се в олио до кафяв цвят( но да не прегори). Измития ориз (1 ч.ч.) се запържва заедно с фидето, слага се сол, вода (1ч.ч и половина), захлупва се, под тенджерата се слага подложка за да не загори ориза, намалява се огъня и се оставя така около 20 мин. След което се оставя да се задуши при изключен огън, поднася се горещ. Може да се използва чашка за да се оформи като купчинка.
А твоята рецепта за
Сабджи пилаф е много интересна, и аз обичам този басмати, имам една рецепта с краставици с него, ама ще я търся
, за да я напиша.