inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 22 Ное, 2017 9:55 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 18 Сеп, 2005 5:38 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Прекрасно ,леко ястие,може да се консумира и в топло и в студено състояние ,но най-вкусно става според мен след като престои една нощ..на другия ден беше много по-вкусно.Приготвя се направо елементарно..,особено ако си имате готов доматен сос под ръка.Срещнах няколко варианта на тази рецепта ,като начало се спрях на най-простата с тенденция да ъпгрейдна,но понеже страшно ми хареса в този простичък вид,реших да я постна сега,преди да съм опитвала ''подобренията''.Рецептата е на Зоя от форума на good-cook.

Необходими продукти: (за 4 порции)
2-3 патладжана (зависи от големината)
200 гр. рикота (аз я замених с крема сирене)
50 гр. пармезан/кашкавал +допълнително за поръсване
сол
олио за пържене
доматен сос по ваш вкус (най-простият вариант върши работа)
босилек/риган

Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на филийки,посоляваме ги и ги оставяме да се отцедят поне за 30 мин.Изпържваме ги до омекване и оставяме да се отцедят на кухненска хартия.През това време правим плънката,която е елементрана. :) Смесваме сиренето,пармезана и подправките и разбъркваме добре.Поставяме по малко от плънката във всеки патладжан и навиваме на ролца.Намазняваме леко тавичка,покриваме дъното и с доматен сос,редим патладжаните,в/у всеки от тях поставяме по 1-2 лъжици доматен сос (или ако ви е в повече направо ги залейте,определено ще се получи по вкусно). Поръсваме с кашкавал/пармезан и печем на 200 градуса 25-30 мин.

Приятен апетит!

П.С.Не уточнявам количеството доматен сос,понеже имах готов...ако ви е в повече няма да сбъркате.:) И един последн съвет,май съм го казвала..не помня..понеже след това ястието се пече още половин час ..внимавайте да не сгъстите много доматения сос.Отгоре ще се спече,а рулцата няма да са така сочни.Извинете ме ,ако се повтарям.. :oops:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB