Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:39 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 30 Авг, 2004 10:26 am Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
На вашето внимание 'вареники с картофи':


Тестото е същото като за лазаня.


За плънката:

1 кг картофи
200 гр лук
100 гр пушени гърди или бекон
20 гр масло
1 яйце


Картофите се сваряват и се смачкват на пюре. Лукът се нарязва ситно, а бекона на малки кубчета и се пържат. Добавят се подправки навкус: сол, черен пипер, червен пипер и джинджифил. Смесват се картофеното пюре, маслото, лука с бекона и суровото яйце (може и без него).

Тестото се разточва на кора с дебелина около 3 мм. С водна чаша се изрязват кръгчета, слага се плънка и се защипват. Варят се във вряща подсолена вода, докато изплуват. Сервират се със сметана и солени (кисели) краставички.

Разликата между пелмени и вареники е не само във формата и големината (варениките са по-големите, а пелмените са за една хапка), но и в произхода. Варениките са от украинската кухня. Поради големия си размер, плънката в тях трябва задължително да е сготвена предварително, освен ако не е от плодове.

Image


Attachments:
vareniki2.JPG [39.96 KiB]
Downloaded 166 times
vareniki.JPG [53.78 KiB]
Downloaded 162 times


Last edited by MR.LAZY on 26 Мар, 2008 8:43 pm Сря, edited 3 times in total.
 Profile  
 
Сготвено на: 31 Авг, 2004 10:45 am Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
А тия художествени крайчета ти ли ги въртя или някоя по-нежна ръчица ;) ?

Е, ти пък го каза "и се защипват"... Ама как се защипват така красиво? Я снимай процеса :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Ное, 2004 1:45 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Супер са !Облизахме си пръстите снощи! 8)
Аз отдавна им се бях заканила,но все не ми захващаше ..нали разбирате точене ,рязане...обаче свкърва ми ми даде назаем пелменницата си ..така получиха се старшно вкусни ..а сега де :shock: варенки ли са били или пелмени? :?: (пелменницата и една такава метална джаджа ,като дъска с шестоъгълни дупки.Е ,на това се казва обяснение! ;) :) )
Всъщност няма толкова голямо значение ,важното е,че бяха супер вкусни! :mrgreen:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB