Тази рецепта е пусната от то4ица в друг клуб, но понеже много ми хареса си позволявам да я copy/paste-на тук.
"Изпращам ти една рецепта на ПЛАМЕН ДОЙЧИНОВ, който според мен е най-изисканият български готвач.
ПАТЛАДЖАНЕНИ ПАКЕТЧЕТА, ПЪЛНЕНИ С МОЦАРЕЛА И ДОМАТИ НА СКАРА
Продукти за 4 порции:
2 патладжана
250 гр моцарела
2 домата
2 стръка пресен босилек
сол,пипер
2 с.л. зехтин
2-3 с.л. кедрови ядки
Заливка:
4 с.л.зехтин
1 ч.л. балсамико оцет
1 с.л. доматено пюре
1 с.л. лим.сок
Нарязвам патладжаните по дължина на филии с дебелина 5 мм. Варя ги в подсолена вода за около 2мин., след което ги отцеждам и подсушавам в кърпа. Моцарелата и доматите нарязвам на филии. За оформянето на пакетчетата слагам 2 патладжанени филии една върху друга на кръст. В средата на кръста слагам шайба домат, подправям със сол и пипер, слагам отгоре едно листо босилек и шайба моцарела. Върху моцарелата поставям още една доматена шайба и подправям. Завивам краищата на кръста върху плънката, за да се получи пакетче. Правя по този начин осем пакетчета, които оставям за половин час в хладилник.
За приготвянето на заливката разбърквам в купичка с тел зехтина, лим.сок, дом.пюре и балсамико оцета, подправени със сол и пипер.
Пека патладжанените пакетчета, намазани със зехтин, на скара по 5 мин. от всяка страна до златистокафяво. При сервирането заливам пакетчетата със заливката и поръсвам с печените кедрови ядки и босилковите листенца.
Когато правих тази рецепта за първи път, беше пълен провал. Патладжаните бяха полусурови или те бяха много малки, или доматите големи, но никакви пакетчета не можах да оформя. В крайна сметка накълцах всичко и направих нещо като твоя авариен вариант на
БАБА ГАНУШ. Тръснах всичко с чугунения тиган на масата и с тези съставки пак беше вкусно...Сега вече внимавам и наистина се получава."
Най-сетне доживях да ги направя и станаха страхотни!! Е поне тези които се получиха..,защото без бой си признавам, че не всички се получиха..

Тези, на които по някъква случайност им бяха по-дебели филйките патладжан..останаха недопечени.

(нищо де аз ги запържих в тиган,пак като то4ица..

) Обаче тези ,които станаха...мммм..
Рецептата е чудесна!! Браво на то4ица и на Пламен Дойчинов!