Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 04 Дек, 2021 1:43 pm Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
 Рецепта: Канелони
Сготвено на: 01 Окт, 2005 9:49 pm Съб 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Канелони

Тесто
200 г брашно
2 яйца
олио
сол

Замесва се твърдо брашно и се оставя да почине 30 мин, поръсено с брашно и похлупено с купа. Разточете го на тънка кора и изрежете квадрати със страна 14 см. В плитка широка тенждера се пускат във вряща подсолена вода най-много по 2 квадрата. Извадете ги с решетеста лъжица и поставете върху навлажнена кърпа. Пълнят се с пълнеж по желание и се навиват на руло. Продават се и готови канелони, които се сервират по 4 на порция.

Сос Бешамел
500 мл мляко
2 с л брашно
30 г масло
щипка индийско орехче
сол
черен пипер

.Разтопете маслото и веднага прибавете брашното.
.Разбъркайте с дървена лъжица 1-2 мин, докато сместа стане хомогенна.
.Сипете топло мляко на тънка струйка, като през цялото време разбивате с тел.
.Оставете да ври няколко минути при непрекъснато бъркане.
.Свалете от огъня и подправете със сол и черен пипер на вкус и с щипка индийско орехче.

Пълнеж

500 г кайма (50/50 свинска и телешко)
2 глави лук ситно нарязан
1 морков
2 скилидки чесън
1 кубче зеленчуков бульон
450 г смляни домати (консерва)
1 чаша (200 мл) бяло сухо вино
1 ч л захар
сол
черен пипер
1 яйце
босилек, майоран (на вкус)
300 г настърган кашкавал
1/4 ч ч пармезан

.Обелете и нарезете на ситно лука, чесън и моркова
.В дълбок тиган загрейте олиото (зехтин). Прибавете лука, чесъна и моркова. .Леко ги запържете колко да си пуснат аромата
.Добавете каймата и разбъркайте добре с дървена лъжица
.Добавете кубчето бульон, виното, домати, захарта. намалете огъна и оставете да къкри поне 30 мин
.Посолете и добавете босилека, майорана и т.н
.Оставете соса да изстине след което добавете 1 яйце, половината от кашкавала и целия пармезан. Разбъркайте с дървена лъжица
.Намажете огнеупорна тавичка с малко масло
.Напълнете с тази смес канелоните и ги подредете в тавичката
.Отгоре полейте със сос Бешамел и поръсете с останалия кашкавал
.Печете в предварително загрята фурна 180 С около 35-40 мин

* Ползвам готовите канелони на фирма "Барилла". След като пробвах доста от марките, които предлага пазара ни се убедих, че си заслужава да си дам парите ..Пълнежа може да се добави грах, царевица, броколи и т.н.. Бешамел не правя, ползвам полуготов на фирма "Alba" има го в Била..Готовите канелони може да се замразят във фризера..Притоплянето става или във фурна или в МW..Слагам само босилек и то сух, моя на прозореца все умира :-? .. Първите 30 мин пека канелоните покрити с фолио, след което оставям на грил още 15 мин...
А да от тази смес се получат 18 бр канелони .. Май това е.. Бон Апети!


 Profile  
 
 Рецепта: Канелони
Сготвено на: 02 Окт, 2005 11:17 am Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Много обичам канелони и лазаня..ммм.Тестото ,което използвам е същото само добавям и една лъжица зехтин.Исках само да добавя ,че след като се разточи и нареже на квадрати ,е хубаво пак да се остави да почине или по -точно да поизъхне. :) .
Сега четейки бележките ,в края виждам броколи..много ми допада идеята :YY: ..с пилешка кайма и броколи ще се поучи нещо фантастино.. :лиги:


 Profile  
 
 Рецепта: Канелони
Сготвено на: 02 Окт, 2005 11:49 am Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Ах тези броколи :) Ще пиша огретена с броколи явно ..
Сигурно е вкусно да си направиш сам корите, но за мен целта е непостижима все още :roll:


 Profile  
 
 Рецепта: Канелони
Сготвено на: 02 Окт, 2005 3:00 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
:roll: Явно ще се наложи..мдаа.Ти що се издаваш ,че имаш такава рецепта.. ;) :P
Колкото до корите..свиква се ,а вкусът е ..фантазия.Като начало пробвай да си направиш талиателе,много по-лесно е.. :) .Само сосът трябва да ти е готов преди да започнеш варенето. :)


 Profile  
 
 Рецепта: Канелони
Сготвено на: 02 Окт, 2005 4:13 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Абе, другарки! Вие друга работа нямате ли си, че да ми правите скомина с такива неща? Цял ден съм търчал по хранителните магазини, щото утре нашата готвачка ще готви за следващия брой на списанието, но не съм сложил и троха в коремчето си. А както знаете, то си иска поддръжка, че ще се спихне! :mrgreen:

Ама да си правя сам макаронените изделия - не се виждам. Нямам толкова време, но някой ден ще си купя машина за макарони и тогава ще стана не кръгъл, а направо четвъртит!


 Profile  
 
 Рецепта: Канелони
Сготвено на: 02 Окт, 2005 4:35 pm Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Това за машинката е лесно.. Няма място вече обаче .. Виж ако ми осигурят тип " Американска кухня" ще бъркам по цял ден банички и макарони, пелмени и тн.... Ще отида даже на стаж при баничарите от Иван Вазов пазара ... Как ги мяткат само лелеел :shock:


 Profile  
 
 Рецепта: Канелони
Сготвено на: 02 Окт, 2005 10:15 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Ех,от кога само си мечтая за такава машинкаа..ама едва ли ще си я купя..нямам място,а и мечтаните уреди много се събраха нещо.. :(
Лазаня с домашни кори правя само ,ако много са слушкали вкъщи ,разправията наистина е голяма.. :roll: (след много тренировки и ако тестото ми е подготвено предварително..вече мога да я приготвя само за 2 часа..ха ха),но всички много я обичаме.Става поне 2 пъти по вкусна от другата.. ;) :facelick:


 Profile  
 
 Рецепта: Канелони
Сготвено на: 03 Окт, 2005 6:46 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Лазаня с готови кори опитах само два пъти и много се чудих, защо хората се прехласват по нея. Когато обаче опитах лазаня с мои кори (от тесто за пелмени, че е с по-малко яйца ;)), разбрах причината за прехласването :mrgreen: .
Но и на мен ми отнема около два часа приготвянето и, нищо, че доста напреднах с точилката :to4: Ще видим, как ще се справя с канелоните :roll:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB