Палачинки с пилешко
Тесто
Пълнеж
за 8 палачинки
3 парчета пилешки гърди, без кожа
нарязани на кубчета
3 с л слънчогледово олио
1 стрък праз, нарязан
3 стръка целина, нарязани
25 гр брашно
150 гр пилешки бульон
300 мл прясно мляко
смлян черен пипер
75 гр сирене грюйер, настърган ( може друг кашкавал)
. Загрейте фурната на 220 С . Изпържете пилешкото в горещо олио за 5 мин. Отцедете и оставете на настрана. Изпържете праза и целината за 3 мин, да омекне, но да не покафеняват.
. Добавете брашното, бульона и млякото. Кипнете, като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти. Сложете пилешкото, захлупете и варете на тих огън 20 мин или докато месото се свари и омекне. Подправете с черен пипер.
. Разпределете пилишкия пълнеж равномерно между палачинките и увийте на руло. Поставете ги една до друга в огнеупорна тавичка. Поръсете отгоре настърганото сирене и загрейте във фурната за 20 мин или докато станат златистокафяви.
*Целина нямам и слагам суха 1 ч л .. сирене грюйер няма, така че се ползва какъвто има в хладилника.... палачинките може да бъдат изпечени и после оставени или във фризера, или в хладилника в зависимост от това, колко време трябва да стоят там. Също така и пълнежа може да бъде приготвен предната вечер..