Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:27 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 13 Окт, 2005 7:29 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
200 г сурови гъби
2 средни глави стар лук
5 твърдосварени яйца
2 сурови яйца
200 г пушен бут
1 непълна с.л. олио
1 ч.л. ким
черен пипер
сол

Гъбите се бланшират в подсолена вода. Лукът се нарязва ситно и съвсем леко се запържва в олиото. Варените яйца, гъбите и пушеният бут се нарязват на много ситни кубчета и се осмесват добре с останалите съставки. От сместта се оформя топка, която се увива в марля и се пуска във вряща подсолена вода за ок. 15 мин. След това се отцежда и се притиска с тежест между две дъски за рязане, докато изстине. Оставя се в хладилника за една нощ. После се реже на тънки филийки и...

Аз запържвам и бута заедно с лука, слагам също и малко накълцан магданоз или босилек. Точно топка досега не ми се е получила, по-скоро някакъв длъгнест пипон, но така се реже по-лесно и се изяжда със същата лекота.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB