Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 3:06 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 02 Дек, 2004 2:39 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 3:09 am Пон
Мнения: 181
Location: Хайде! На масата!
Ето още една любима рецепта

ПАСТЕТ ОТ АВОКАДО

Две-три авокадо се смачкват с вилица. Добавят се 3-4 скилидки чесън, сок от половин лимон (аз го обичам по-киселичко и слагам повече) , сол и ситно нарязан магданоз. Разбърква се добре и се поднася с крекери или препечен хляб.

За разнообразие - може да се прибавят едно-две твърдо сварени яйца, също смачкани с вилица.
-------
Никога не се приготвят големи количества пастет от авокдо (вкл. гуакамоле). Дори и да сложиш това, което ти е останало в бурканче с херметично затворен капак, на другия ден само като видиш сиво-черния му цвят, ще се откажеш изобщо да ядеш авокадо. Жалко, а е толкова вкусно!

Още един начин за поднасяне на авокадо. Много презентабилен и съответно вкусен. В стъклена чиния/плато се подреждат резени авокадо и осминки от твърдо сварени яйца. Наръсват се със сол, лимонов сок и доста черен пипер. Украсява се с магданоз.
Общо взето - също като горната рецепта, но е по-красиво.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB