Пилешки гърди с креолски сос
3 броя пилешки гърди
1 щипка мащерка
1 яйце
1 скилидка чесън
3-4 клонки магданоз
олио за пържене
царевично брашно за паниране
Сос1 яйце
120-150 мл олио
1-2 с л лимонов сок
праз колкото орех
1 с л горчица
1 ч л настърган хрян
1/2 ч л сос Уорчестър
1-2 листа целина
1/4 ч л гранулиран чесън
сол
бял пипер
. Скилидка чесън се накълцва, както и магданоза. Обърква се с яйцето и се добавя мащерка....
. Гърдите се овалват в царевичното брашно, яйце...
. Пържат на среден огън около 8 мин...
. Всички продукти за соса се разбиват в блендера....
** Ако нямате Уорчестър слагате соев сос.. Аз никога нямам хрян, но пък има едно бурканче с хрян и майонеза или нещо такова
... Мащерка и целина ползвам сухи.....Соса е много вкусен като престои в хладилника..Рецептата незнам откъде ...