Продукти
1600 г дюли
430 г чисто агнешко месо
100 г ориз или кестени
100 г масло (ако използвате тлъсто месо, не слагайте)
20 г захар
джоджен или копър
От себе си добавям глава леко запържен лук, малко канела и стафиди, вместо захар.
Приготвяне
Оризът се вари в една част вода, докато изцяло я поеме.
Месото се прекарва през месомелачка и се смесва с останалите съставки (без маслото и дюлите
).
Дюлите се издълбават. От вътрешността се вари желе или чай.
Пълнят се със сместа от месо и ориз/кестени. Отгоре върху всяка дюля се слага по едно парченце масло.
Плодовете се подреждат в широка тенджера и се заливат с врящ бульон или подсолена вода.
Ястието се вари под капак на слаб огън до пълното омекване на дюлите.