Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 10 Апр, 2024 9:04 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 
Message
Сготвено на: 05 Фев, 2007 2:30 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
ludetina написа:
"хиртенкезе" незнам какво е може би е " cottage cheese" ,което е нещо като катък..незнам някой друг да помогне.. :(

Случайно попаднах на тази рецепта - г-н Ангелов отдавна не ми е пращал неговите "дребни подаръци". И аз предполагам, че това е нещо като катък, но Алеко е единственият май, който може да каже със сигурност.


Hirtenkäse в най-буквален превод означава овчарско сирене и е наистина нещо подобно на английското, за което говори Антоновица. Не е съвсем като катък, защото е зърнесто и по-неутрално на вкус.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Фев, 2007 2:42 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Тимянът според мен е мащерка - Thymus vulgaris в разновидността цитрусова мащерка. Питах за сиренето.
Алеко, значи е овче?


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Фев, 2007 2:57 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
Тимянът според мен е мащерка - Thymus vulgaris в разновидността цитрусова мащерка. Питах за сиренето.
Алеко, значи е овче?


Според чичо Гу го има във всякакви варианти - краве, овче, козе... Даже и такова се продава под същото наименование:

Image


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB