Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:21 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 28 Ное, 2005 5:09 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
За тестото:

300 гр брашно
100 гр масло
125 мл мляко
2 яйца
1 ч.л. захар
10 гр мая
щипка сол
олио за намазване на тавата

За пълнежа:

1 кг стар лук
3 скилидки чесън
12 филенца аншоа
1 с.л. каперси
20 обезкостени черни маслини
2 с.л. олио
1 дафинов лист
1 ч.л. прясна или сушена мента
сол, черен пипер


Маята и захарта се разтварят в хладкото мляко, прибавят се солта и яйцата. сипва се брашното и заедно с размекнатото масло се измесва гладко тесто. Оставя се за ок. 1 час на топло да втаса.
Лукът и чесънът се нарязват ситно и се задушават в олиото заедно с подправките под капак на слаб огън за 20-тина мин. Прибавят се накълцаните каперси.
От тестото се отделя 2/3, разточва се и се поставя в намазнена дълбока тавичка /форма за торта/. От останалото тесто отново се отделя 2/3 и се оформя като тънък салам, който се слага в кръг покрай стените на формата. Пълнежът се изсипва в средата върху него се разпределят маслините и филенцата аншоа.
Останалото тесто се разточва и се изрязват лентички, които се нареждат отгоре като решетка. Пече се ок.30мин. на 240 о .


Attachments:
File comment: Снимката е от http://gotowanie.x3m.pl
1100854674.jpg [5.36 KiB]
Downloaded 341 times
 Profile  
 
Сготвено на: 28 Ное, 2005 6:14 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Това наистина звучи страхотно. В най скоро време ще опитам. Само ми кажи какъв горе долу трябва да е диаметъра на тавата в която ще пека ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Ное, 2005 12:23 am Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Rus0koska написа:
Това наистина звучи страхотно. В най скоро време ще опитам. Само ми кажи какъв горе долу трябва да е диаметъра на тавата в която ще пека ;)


Размерът няма значение :lol:
Правила съм я в дълбока форма за торта 25см и става дебел пласт тесто, и в тава 40см - тогава тестото е на по-тънък пласт, зависи какво предпочиташ. На мен тънкият вариант повече ми харесва. Тогава и времето за печене е по-кратко.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Ное, 2005 10:24 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
И аз съм фенка на по-тънките варианти ;) В тава ще го правя


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Google [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB