За тестото:
300 гр брашно
100 гр масло
125 мл мляко
2 яйца
1 ч.л. захар
10 гр мая
щипка сол
олио за намазване на тавата
За пълнежа:
1 кг стар лук
3 скилидки чесън
12 филенца аншоа
1 с.л. каперси
20 обезкостени черни маслини
2 с.л. олио
1 дафинов лист
1 ч.л. прясна или сушена мента
сол, черен пипер
Маята и захарта се разтварят в хладкото мляко, прибавят се солта и яйцата. сипва се брашното и заедно с размекнатото масло се измесва гладко тесто. Оставя се за ок. 1 час на топло да втаса.
Лукът и чесънът се нарязват ситно и се задушават в олиото заедно с подправките под капак на слаб огън за 20-тина мин. Прибавят се накълцаните каперси.
От тестото се отделя 2/3, разточва се и се поставя в намазнена дълбока тавичка /форма за торта/. От останалото тесто отново се отделя 2/3 и се оформя като тънък салам, който се слага в кръг покрай стените на формата. Пълнежът се изсипва в средата върху него се разпределят маслините и филенцата аншоа.
Останалото тесто се разточва и се изрязват лентички, които се нареждат отгоре като решетка. Пече се ок.30мин. на 240
о .