Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 6:04 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 18 мнения ] 
Message
 Рецепта: Пролетни рулца
Сготвено на: 01 Дек, 2005 10:55 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Ами правила съм да, но не с оризови кори ,до скоро не се продаваха в БГ.Преди седмица ги видях в един китайски магазин и много се изкушавах да опитам.. :-? .Мога само за пълнежа да ти "помогна"-импровизирам.Режа зеленчуците на финни лентички (обикновенно пресен лук,морков,зеле,чушка,гъби.абе каквото имам) запържвам ги бързо и кратко (каткто принципно се готви китайско) ,преди това ,ако се намира запържвам малко пресен джинджифил,ако има и кайма(или рачешки рулца нарязани наситно) и нея я слагам отделно да я лизне огъня.Смесвам всичко,подправям с една щипка гултамат и една капка сусамово олио оставям да се охлади..и завивам рулцата,после ги пържа за кратко на маслена баня..ядат се топли.А ,забравих поради липса на оризови кори ги правя с финни ,за баница (когато ги завивам леко навлажнявам краищата за да залепнат хубаво). :oops:

[hide=Алеко],душа нямам интернет от един месец вече..пиша от клуб в момента.. :( [/hide]


 Profile  
 
 Рецепта: Пролетни рулца
Сготвено на: 01 Дек, 2005 11:00 am Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Значи въпроса ми е... с какво намазваш краищата за да не се разлепят? С белтък ?


 Profile  
 
 Рецепта: Пролетни рулца
Сготвено на: 01 Дек, 2005 11:09 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Ами с вода , но и белтъка е вариант ,незнам за тези оризови кори.. :-? :roll: Гугъла какво казва по въпроса?


 Profile  
 
 Рецепта: Пролетни рулца
Сготвено на: 01 Дек, 2005 11:26 am Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
ludetina написа:
Гугъла какво казва по въпроса?
На няколко места пише, че оризовата хартия се кисне във вода преди употреба и се залепва така мокра.


 Profile  
 
 Рецепта: Пролетни рулца
Сготвено на: 01 Дек, 2005 11:27 am Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Имам страхотна рецепта нешо като твойта и а мисля да разчистя хладилника :)
Та в моята рецепта пише с белтък да се заляпят корите от ориза хмм...
ако успея довечера ще се отчета със снимки обещавам :)
Благодаря лудетино :chef:


 Profile  
 
 Рецепта: Пролетни рулца
Сготвено на: 01 Дек, 2005 11:30 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
:oops: :oops: Моля ти се нищо не съм направила,черпи ме едно виртуално рулце и сме квит! ;)
Успех! :)


 Profile  
 
 Рецепта: Пролетни рулца
Сготвено на: 01 Дек, 2005 11:42 am Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Един страхотен начин за правене на свински пролетни рулца и залепване с "брашнено лепило".


 Profile  
 
 Рецепта: Spring Rolls
Сготвено на: 01 Дек, 2005 11:09 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Spring Rolls

Пълнеж

Image

Завивам
Image

Пърженето

Image


Attachments:
Пърженето .jpg [42.3 KiB]
Not downloaded yet
Завивам .jpg [37.1 KiB]
Not downloaded yet
Пълнеж за рулцата .jpg [43.79 KiB]
Not downloaded yet


Last edited by marabu on 01 Дек, 2005 11:18 pm Чет, edited 2 times in total.
 Profile  
 
 Рецепта: Spring Rolls
Сготвено на: 01 Дек, 2005 11:14 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Spring Rolls - Крайния резултат

Image

Image

Благодаря на всички, които ми помогнаха :) Стана страхотна вечеря ..

Идеята и вдъхновението дойде от тази млада девойка Lusenda..

Благодаря на ludetina и я черпя с едно виртуално рулце ;)


Attachments:
Lusenda Spring Rolls.jpg [41.71 KiB]
Not downloaded yet
Пролетни рулца .jpg [36.25 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
 Рецепта: Пролетни рулца
Сготвено на: 01 Дек, 2005 11:56 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 19 Ное, 2005 6:48 pm Съб
Мнения: 63
Изглежда невероятно :ligi: ...
Вече те признавам..супер е...личи,че всичко правиш с много любов ;)
А товя е много,много,много важно ;)


 Profile  
 
 Рецепта: Пролетни рулца
Сготвено на: 02 Дек, 2005 10:31 am Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
И аз те признавам, Марабу! Само две въпросчета: Морковите не са ли малшко дебело нарязани? Защо снимките жълтеят - нарочен ефект или така снима апарата?


 Profile  
 
 Рецепта: Пролетни рулца
Сготвено на: 02 Дек, 2005 11:17 am Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Благодаря :)

Да морковите са нарязани доста дебело .. но готвих в 17:00 имах баба до мен ... и децата ги доведоха ..затова като за 1- ви път не се постарах много много :oops:

Снимките жълтеят предполагам заради самата кухня тя е жълта и плюс светлина на крушката .. А и с Fotoshopa те първа имаме да се запознаваме

[hide]Трябва да си сменя на PC някой неща като дънно ... малко повече памет.. и т.н [/hide]


 Profile  
 
 Рецепта: Пролетни рулца
Сготвено на: 02 Дек, 2005 7:42 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
:ligi: Марабу, рулцата ти ме сринаха! :pya:


Last edited by biskvitka on 03 Дек, 2005 5:15 pm Съб, edited 1 time in total.

 Profile  
 
 Рецепта: Пролетни рулца
Сготвено на: 02 Дек, 2005 11:26 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
biskvitka 10х а лот :hug:


 Profile  
 
 Рецепта: Пролетни рулца
Сготвено на: 09 Дек, 2005 11:11 am Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
:) Благодаря, изглеждат страхотно! :facelick: А ,мога ли да попитам какво е сосчето?


 Profile  
 
 Рецепта: Пролетни рулца
Сготвено на: 09 Дек, 2005 12:24 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
ludetina написа:
... А ,мога ли да попитам какво е сосчето?


Не може! :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: Пролетни рулца
Сготвено на: 09 Дек, 2005 4:05 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Може може :)
Кисело- сладкия сос


 Profile  
 
 Рецепта: Пролетни рулца
Сготвено на: 02 Фев, 2006 6:13 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Дек, 2005 9:02 pm Чет
Мнения: 25
Location: Сингапур
В Индонезия наричат пролетните рулца "лумпиа" - ял съм два модела (на приготвянето на единия съм присъствал). Та едните са постни: пълнежа е от ситно нарязани моркови, лук, чесън и картофи;
другите са "блажни": телешка кайма, пак лук и чесън и "тоге" - кълнове от един вид дребно, зелено бобоподобно - нещо като почти изчезналия у нас "рогач" или леща-боб. Единствената подправка, която слагат е бял пипер.
Правят се с кръгли (около Ф20см) пшеничени кори. Края, който е последен се намазва с разбито яйце.
За дип използват "самбъл горенг": пържена паста от люти червени чушки, лук, чесън, домат и "даун салам"- листа от едно дърво, които се слагат на приципа на дафиновия лист. Вкусът на самбъла е доста подобен на този на домашна лютеница, която обаче си е заслужила името :twisted:
Много бира пият тези рулца :cheers: !


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 18 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB