Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 10:37 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 18 мнения ] 
Message
 Рецепта: Пролетни рулца
Сготвено на: 09 Дек, 2005 4:05 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Може може :)
Кисело- сладкия сос


 Profile  
 
 Рецепта: Пролетни рулца
Сготвено на: 02 Фев, 2006 6:13 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Дек, 2005 9:02 pm Чет
Мнения: 25
Location: Сингапур
В Индонезия наричат пролетните рулца "лумпиа" - ял съм два модела (на приготвянето на единия съм присъствал). Та едните са постни: пълнежа е от ситно нарязани моркови, лук, чесън и картофи;
другите са "блажни": телешка кайма, пак лук и чесън и "тоге" - кълнове от един вид дребно, зелено бобоподобно - нещо като почти изчезналия у нас "рогач" или леща-боб. Единствената подправка, която слагат е бял пипер.
Правят се с кръгли (около Ф20см) пшеничени кори. Края, който е последен се намазва с разбито яйце.
За дип използват "самбъл горенг": пържена паста от люти червени чушки, лук, чесън, домат и "даун салам"- листа от едно дърво, които се слагат на приципа на дафиновия лист. Вкусът на самбъла е доста подобен на този на домашна лютеница, която обаче си е заслужила името :twisted:
Много бира пият тези рулца :cheers: !


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 18 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB