Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 12:43 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 
Message
Сготвено на: 21 Ное, 2008 8:53 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
emzeperix написа:
MR.LAZY написа:
Точно това казвам, че ми харесва повече с пресни неварени кори.


Мисля, че пресните кори винаги се варят :roll: Горната рецепта е по-скоро изключение .


Италианците си месят тестото за корите за лазаня в момента и задължително ги бланшират.
Макар, че въпросното "бланширане" си е направо варене...
Но ги варят до степен малко преди степента "алденте", т.е., относително недоварени, за да може да не се разварят по време на печенето.
Продават се принципно два вида кори - вече бланширани и дълбоко замразени, и изсушени, точно като макарони или юфка, но на големи листове, нещо което е на практика паста на листове.
Но никак, ама никак не е трудно човек сам да си измеси една шепа тесто за една тавичка лазаня, стига да не го мързи.
На практика, месенето не е по-дълго от варенето на сушените кори. :) :)


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Ное, 2008 6:35 pm Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
gotin написа:
...Но никак, ама никак не е трудно човек сам да си измеси една шепа тесто за една тавичка лазаня, стига да не го мързи.
На практика, месенето не е по-дълго от варенето на сушените кори. :) :)

Тестото се замесва за 3 до 5 минути, но преди да се разточи, трябва да престои около 20 минути, за да не залепне и не се накъса.
Иначе си прав, никак не е трудно.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB