Свински ребра с чеснов-меден сос
Източник : Carina
500 г свински ребра
Сос
50 мл течен мед
1 ч л червен пипер
1 гл чесън
2 с л соев сос Light
50 мл бяло вино
50 мл вода
сол
черен пипер
. Чесън се почиства и всяка скилидка се нарязва на половинка...
. Всички продукти за соса се омесват и месото се залива ..
. След 30 мин месото се изважда от марината и се подсушава с кухненско руло..
. В нагорещен тиган се сипва малко олио и се запържват гърдите почти до готовност...
. Поставят се във форма огнеупорна...
. Чесън се запържва в същия тиган.. добавя се марината от месото... и разбърквайки се готви, докато не започне да се сгъстява...
. Готовия сос се излива върху месото и формата се поставя в гореща фурна за 7-10 мин ..
** Използвах скара за приготвянето на ребърцата ... както и после MW за дозапичането ..От 10 ребърца останаха за 2 ... За Гарнир имаше пържени картофи !
