Гледах едно предаване и ми хареса идеята за бързо приготвена вечеря.
Лучена фиеста
==========
Продукти: 1 патка, стар лук(колкото да се напълни вътрешността на птицата), и лук на малки главички.
Стария лук се нарязва, посолява и се напълва птицата, слагат с еняколко дафинови листа и се зашива. Запържа се в тенджера с мазнина до златисто-кафяв цвят. През това време се слага да ври вода в друга тенджера, като се слагат чер пипер и подправки по ваш вкус. След като се изпържи добре птицата се слага да ври в тенджерата с вода. След известно време се изважда, слага се в намазана с олио тава, намазва се с доматена паста и се запича.
В тенджерка се запържват цели главички лук, след като зтанат златисти се долива от бульона , в който се е варила патката, подправки по избор.
В друга тенджерка се запърват цели главички лук пак до златист цвят, сипва се ориз и вода( съотношение на 1 ч.ч. ориз , 1 и 1/2 ч.ч. вода), сол. След 20 мин. е готово.
Аз мисля да пробвам с пиле. Хайде , ако пробва някой да сподели мнение. Видя и се интересно и бързо ястие, при това малко по-нетрадиционен начин за приготвяне.