2 обелени домата /може и дом.пюре/
½ глава лук
зехтин
100г ситно накълцано свинско или телешко
250г грах от консерва
250г кръгъл ориз
3с.л. масло
50г пекорино, пармиджано /или твърд кашкавал/
2 яйца
сол, ч.пипер
галета и олио за пърженето
Доматите се пюрират. Дребно нарязаният лук леко се запържва, прибавя се месото и когато е почти готово, се слагат грахът, доматите и подправки на вкус. Пълнежът ври на тих огън, докато се сгъсти.
Оризът се сварява, размесва се с маслото, настърганото сирене и едното яйце. Леко се охлажда и се оформят малки топки, като в средата се слага от пълнежа. Топките се панират във второто яйце и галета и се пържат във вряло олио.
Източник: gazeta.pl / и снимката е тяхна/
