Картофи с портокал
450 г пресни картофи
50 г масло
5 с л захар ( най-добре кафява)
1 с л портокалов сок
1 с л нарязан джоджен
. Картофите ги поставете в торба с едра сол и ги разтъркайте...Или ги остържете добре..
. Сложете в тенджерата със студена вода, кипнете и варете 15-20 минути, да не се разварят..
. В горещ тиган се сипва захарта, на много бавен огън се бърка непрекъснато, докато не се разтопи...
. Добавя се масло и портокаловия сок.. отново се бърка непрекъснато, докато се разтопи маслото...
. Сипете отцедените картофи в тигана и ги разбъкайте.. равномерно да се разпредели карамела...
. Сложете джоджена при картофите...
. Може да се добави портокалова кора по желание..
. Тигана се захлупва с капак..
. Още 1 минута и тигана се маха от котлона ...
. По възможност се поднасят веднага ..
Добър Апетит!!!
[hide]
** Това е моята рецепта.. която е повлияна от Carina и "Уверени в кухня".. аз май намерих среден вариант , но снимка няма [/hide]