Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:20 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 24 Яну, 2006 12:59 am Вто 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Граф Григорий Александрович Строганов( 1770 - 1857) е бил освен това дипломат. Когато измислил това ястие бил вече доста възрастен - не можел да се справя с бифтеците, а не понасял кайма. Та готвачът му( а наемал винаги най-добрите готвачи) приготвил месото на "жулиен".

Източник: РУСКА ТРАПЕЗА - В. Ковалев, Н. Могильный - Изд. на БЗНС - 1990 г.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2006 2:47 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 19 Ное, 2005 6:48 pm Съб
Мнения: 63
Мятам се сега и почвам,след като го направя ще кажа как е станало.
Изглежда супер вкусно,веднага ми грабна окото :lol: :lol: :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2006 3:35 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Някои разглезени източници пък твърдят, че "Строганофф" се прави само от бонфиле :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2006 5:31 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 19 Ное, 2005 6:48 pm Съб
Мнения: 63
Значи марабу мила пак те признавам за номер едно :) стана чудесно. Благодаря за хубавата рецепта :lol:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB