Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:55 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 23 Яну, 2006 10:36 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Телешко (Бьоф) Строганов

500 г телешки шол
2 глави лук (нарязан на полумесеци)
200 г гъби (без столчета нарязан на филийки)
25 г масло
1 ч л горчица
50 мл вино (бяло)
100 мл течна сметана
сол
черен пипер
червен пипер (по желание)

. Месото се нарязва на жулиени или на кубчета ...
. Маслото се разтопява в тигана и месото се изпържва, след което се поставя върху салфетка..
. В същия тиган ( ако трябва се добавя масло или олио) се изпържва лука и гъбите...
. Добавете виното, гочицата и намалете огъня.. задушете поне 5 мин ...
. Прибавете месото ...още 4-6 мин ...
. Махнете капака и оставете виното да се изпари...
. Сипете сметана и подправете със сол и черен пипер ...
. Разбъркайте и след 1 мин изключете (махнете от котлона).. похлупете с капак
. Поръсете с червен пипер и поднесете веднага...

Image

**Известен руски милионер оставя в наследство рецепта за приготвяне на месо, който широко се използва в днешната кухня. "Бьоф Строганов" това е парчета месо, който са изпържени и задушени със сметана, лук и домати... Но горе е малко по-различна рецепта... също така може да бъде приготвено и от свински шол.. Най-обичам с картофено пюре или с фиде ...Но тази вечер бяха Картофи фондан..


Добър Апетит!!!


Attachments:
Телешко Строганов.jpg [60.41 KiB]
Downloaded 338 times


Last edited by marabu on 24 Яну, 2006 11:34 am Вто, edited 1 time in total.
 Profile  
 
Сготвено на: 24 Яну, 2006 12:59 am Вто 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Граф Григорий Александрович Строганов( 1770 - 1857) е бил освен това дипломат. Когато измислил това ястие бил вече доста възрастен - не можел да се справя с бифтеците, а не понасял кайма. Та готвачът му( а наемал винаги най-добрите готвачи) приготвил месото на "жулиен".

Източник: РУСКА ТРАПЕЗА - В. Ковалев, Н. Могильный - Изд. на БЗНС - 1990 г.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2006 2:47 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 19 Ное, 2005 6:48 pm Съб
Мнения: 63
Мятам се сега и почвам,след като го направя ще кажа как е станало.
Изглежда супер вкусно,веднага ми грабна окото :lol: :lol: :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2006 3:35 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Някои разглезени източници пък твърдят, че "Строганофф" се прави само от бонфиле :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2006 5:31 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 19 Ное, 2005 6:48 pm Съб
Мнения: 63
Значи марабу мила пак те признавам за номер едно :) стана чудесно. Благодаря за хубавата рецепта :lol:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB