В Индонезия наричат пролетните рулца "лумпиа" - ял съм два модела (на приготвянето на единия съм присъствал). Та едните са постни: пълнежа е от ситно нарязани моркови, лук, чесън и картофи;
другите са "блажни": телешка кайма, пак лук и чесън и "тоге" - кълнове от един вид дребно, зелено бобоподобно - нещо като почти изчезналия у нас "рогач" или леща-боб. Единствената подправка, която слагат е бял пипер.
Правят се с кръгли (около Ф20см)
пшеничени кори. Края, който е последен се намазва с разбито яйце.
За дип използват "самбъл горенг": пържена паста от люти червени чушки, лук, чесън, домат и "даун салам"- листа от едно дърво, които се слагат на приципа на дафиновия лист. Вкусът на самбъла е доста подобен на този на домашна лютеница, която обаче си е заслужила името
Много бира пият тези рулца

!