inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 22 Ное, 2017 9:54 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 17 Фев, 2006 12:07 am Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Задушена наденица с боб

Източник : Уверени в кухнята

25 г масло
2 глави кромид лук, нарязан на резени
100 г шарен бекон, нарязан на кубчета
25 г брашно
400 г нарязани домати от консерва
150 мл телешки бульон
150 мл червено вино
2 с л доматено пюре
1 с л Worcestershire Sause
сол и смлян черен пипер
450 г наденица асорти
(ароматни пушени и варени, но не сурови)
400 г зрял боб от консерва
75 г гъби (печурки)
3 стръка целина, нарязани

За Украса:

225 г брашно с бакпулвер
1 ч л сол със стрита целина
1 ч л смес от сушени зелени подправки
50 г масло
150 мл прясно мляко

. Загрейте фурната на 200 С ..Стопете маслото в огнеупорна тава и запържете лука и бекона за 2 мин..
. Добавете брашното и пържете още 2 мин...
. Сипете доматите, бульона, виното, доматеното пюре и Worcestershire Sause. . . Кипнете, като бъркате непрекъснато...
. Подправете на вкус със сол и смлян черен пипер ...
. Нарежете надениците на едро и ги оваляйте в соса..Добавете отцедения боб, гъбите и целината и задушете...
. За украсата: объркайте брашното, солта и зелените подправки. Подправете с черен пипер..
. Добавете маслото и замесете фина троховидна смес..
. Прибавете достатъчно мляко, да стане меко тесто...
. Разточете тесто на пласт, дебел 1 см и с резачка с диаметър 5 см изрежете кръговете...
. Сложете ги върху наденичките около ръба на тавата и намажете с малко мляко...
. Сложете тавата във фурната и печете без да захлупвате 25 мин или докато тестените кръгове не станат златисти..


**Боба не е задължително да е от консерва ..може да се ползва от предната вечер боба...Важното да е сварен вече...Целина нямах затова сложих суха..Никога не правя цяла доза..Винаги обаче правя цялото тесто..Това което остане от кръговете го пека като питки...Подсещането беше от списание "Меню" имат рецепта със подобни питки


Добър Апетит !!!


Attachments:
Задушена наденица с боб .jpg [78.22 KiB]
Downloaded 307 times
 Profile  
 
Сготвено на: 17 Фев, 2006 10:20 am Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
:) Oo, това съм го правила..аз използвах бекон и македонска наденица..май :roll: -вкусотия! 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Фев, 2006 12:33 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Брей, как една украса от обикновено тесто може да превърне боба в нещо неповторимо! :clap:


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Фев, 2006 1:44 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Никаква украса не ви е нужна, за да направите неповторим боб! С това изобщо не омаловажавам рецептата, да се обиди Шареното Пиле сега!

Ако беше жив татко ми, такъв боб щеше да ви сготви....


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Фев, 2006 1:50 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
няма за какво да се обиждам :) Аз боб не ям ;) Колкото за "таткото" с НЕК го помня :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB