Задушена наденица с боб Източник :
Уверени в кухнята 25 г масло
2 глави кромид лук, нарязан на резени
100 г шарен бекон, нарязан на кубчета
25 г брашно
400 г нарязани домати от консерва
150 мл телешки бульон
150 мл червено вино
2 с л доматено пюре
1 с л Worcestershire Sause
сол и смлян черен пипер
450 г наденица асорти
(ароматни пушени и варени, но не сурови)
400 г зрял боб от консерва
75 г гъби (печурки)
3 стръка целина, нарязани
За Украса:225 г брашно с бакпулвер
1 ч л сол със стрита целина
1 ч л смес от сушени зелени подправки
50 г масло
150 мл прясно мляко
. Загрейте фурната на 200 С ..Стопете маслото в огнеупорна тава и запържете лука и бекона за 2 мин..
. Добавете брашното и пържете още 2 мин...
. Сипете доматите, бульона, виното, доматеното пюре и Worcestershire Sause. . . Кипнете, като бъркате непрекъснато...
. Подправете на вкус със сол и смлян черен пипер ...
. Нарежете надениците на едро и ги оваляйте в соса..Добавете отцедения боб, гъбите и целината и задушете...
.
За украсата: объркайте брашното, солта и зелените подправки. Подправете с черен пипер..
. Добавете маслото и замесете фина троховидна смес..
. Прибавете достатъчно мляко, да стане меко тесто...
. Разточете тесто на пласт, дебел 1 см и с резачка с диаметър 5 см изрежете кръговете...
. Сложете ги върху наденичките около ръба на тавата и намажете с малко мляко...
. Сложете тавата във фурната и печете без да захлупвате 25 мин или докато тестените кръгове не станат златисти..
**Боба не е задължително да е от консерва ..може да се ползва от предната вечер боба...Важното да е сварен вече...Целина нямах затова сложих суха..Никога не правя цяла доза..Винаги обаче правя цялото тесто..Това което остане от кръговете го пека като питки...Подсещането беше от списание "Меню" имат рецепта със подобни питкиДобър Апетит !!!