inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg stat.bg sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 01 Сеп, 2014 2:13 pm Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 15 мнения ] 
Message
 Рецепта: Чили кон карне
Сготвено на: 26 Фев, 2006 3:41 pm Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Чили кон карне

900 г телешка кайма
1 голяма глава лук нарязана на едро
1 ситни нарязанан скилидка чесън
30 г чили на прах
1/2 ч л млян черен пипер
800 г консервирани домати
900 г консервиран бял боб
425 мл доматено пюре

. Голям и дълбок тиган( тенджера) се нагрява и на силен огън се запържва каймата , лук и чесъна..
. Бърка се често.. каймата трябва да се зачерви, а водата от каймата да се изпари..
. Добавете чили на прах и смления черен пипер..оставете още 1 мин да се запържи ..
. Добавете доматите със сока, боб (изцеден), доматено пюре...
. Кипнете и намалете огъня до слаб.. покрийте и оставете да се задушава 35 мин, като отвреме на време се бърка..

Източник : Le Cordon Blue

Image

Добър Апетит !!!


Attachments:
Copy of Picture 010.jpg [52.72 KiB]
Downloaded 331 times
 Profile  
 
 Рецепта: Чили кон карне
Сготвено на: 27 Фев, 2006 3:49 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Чили на прах? Това някъква инстантна смес ли е или имаш предвид пипера на въпросната чушка?И значи има и домати от консерва ,и още 425 мл. доматено пюре? :o
Ние обожаваме чили кон карне , но моята рецепта е по- различна - боба е черен и в по-малко количество ,защото освен него слагам и царевица,също червена и зелена чушка,риган,кимион,малко винце..и кашкавал.
Отадвна не съм правила..благодаря ти ,че ме подсети! :)


 Profile  
 
 Рецепта: Чили кон карне
Сготвено на: 27 Фев, 2006 7:00 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Да това е рецептата...425 мл пюрето.. .плюс доматите от консерва със сока...Само че правих половината от цялата порция... В края на готвенето течността беше се изпарило , а чили на прах което ползвах е това
Image


Attachments:
Picture 009.jpg [23.25 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
 Рецепта: Чили кон карне
Сготвено на: 27 Фев, 2006 7:16 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
ludetina написа:
Чили на прах? Това някъква инстантна смес ли е или имаш предвид пипера на въпросната чушка?
Всъщност не е на прах, а не на "парцали" т.е. на дребни парченца. Нещо като онази червена смес за шкембе-чорба. А пък Марабуто явно си го мели.


 Profile  
 
 Рецепта: Чили кон карне
Сготвено на: 27 Фев, 2006 10:46 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 19 Ное, 2005 6:48 pm Съб
Мнения: 63
Сладуранката ни винаги ни е изненадвала с такива интересни рецепти.Езък,че сега немога да папам такива неща иначе веднага бих го пробвала ;) :oops:


 Profile  
 
 Рецепта: Чили кон карне
Сготвено на: 28 Фев, 2006 12:51 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
:) Мерси, попитах понеже има (или поне преди имаше) на Котани "фикс" за "чили кон карне"..и си помислих ,че си го пробвала. :oops:
А за доматенто пюре..моля ви светнете ме ,по колко точно се слага на манджа? :roll: Значи цял живот съм готвила с консервирани домати(домашно производство) и тази година ще ми се наложи да мина на доматено пюре, понеже запасите ми са на привършване. :( Аз си мислех ,че се слага по 1-2 с.л. на манджа..или не съм разбрала нещо?Или пък тук количеството по изключение е повечко? :oops:

Мишуенце, ти ще постиш ли? :)


 Profile  
 
 Рецепта: чили
Сготвено на: 21 Окт, 2007 12:35 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Сеп, 2007 2:05 pm Съб
Мнения: 43
За мен любимия вариант е стария армейски боб с кокал( по възможност по-як) с лют пипер. ;)


 Profile  
 
 Рецепта: Чили кон карне
Сготвено на: 28 Фев, 2008 2:52 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Не съм съгласна,чили кон карне задължително е с червен боб.И за други неща може да се спори от рецептата ,но това са подробности.


 Profile  
 
 Рецепта: Чили кон карне
Сготвено на: 28 Фев, 2008 3:40 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
А, бе, то и съдинката е троянска керамика, но щом го е правила Марабуто, не вярвам да е лошо. 8)


 Profile  
 
 Рецепта: Чили кон карне
Сготвено на: 28 Фев, 2008 3:59 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
миш маш предлагам да напишете на Le Cordon Blue 8) ..


 Profile  
 
 Рецепта: Чили кон карне
Сготвено на: 29 Фев, 2008 12:06 pm Пет 



И аз го правя това, но с червен боб. На мен лично ми я даде рецептата американка, която го приготвя от доста време, майака й, баба й, и т.н.


  
 
 Рецепта: Чили кон карне
Сготвено на: 29 Фев, 2008 3:51 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Айде и аз на всяка манджа мерудия да се изкажа, въпреки че въпросното ястие не ми е фаворит.

Chili con carne значи люти чушки (чили) с месо. Основните съставки са люти чушки и месо. Вариантите се определят от географски и субективни предпочитания и могат да съдържат различни съставки. Тоест, колкото готвещи, толкова и рецепти.

Който иска да чете повече - тук.


 Profile  
 
 Рецепта: Чили кон карне
Сготвено на: 29 Фев, 2008 4:34 pm Пет 



Chili con carne is the official dish of the U.S. state of Texas.

Е, моято рецепта е от там, където изкарах една прекрасна година от живота си :)


  
 
 Рецепта: Чили кон карне
Сготвено на: 29 Фев, 2008 4:43 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
dalka написа:
Chili con carne is the official dish of the U.S. state of Texas.

Е, моято рецепта е от там, където изкарах една прекрасна година от живота си :)


И гореща и влажна, предполагам. ;)

И аз доста текс-мекс съм изяла. Но там мексиканците предпочитат пинто боб - кафеникаво шарения.


 Profile  
 
 Рецепта: Чили кон карне
Сготвено на: 29 Фев, 2008 11:27 pm Пет 



Аааа, да, абсолютно :) Аз обичам картофки залети с чили кон карне, или пък хот-дог пак така.


  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 15 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB