Чили кон карне
900 г телешка кайма
1 голяма глава лук нарязана на едро
1 ситни нарязанан скилидка чесън
30 г чили на прах
1/2 ч л млян черен пипер
800 г консервирани домати
900 г консервиран бял боб
425 мл доматено пюре
. Голям и дълбок тиган( тенджера) се нагрява и на силен огън се запържва каймата , лук и чесъна..
. Бърка се често.. каймата трябва да се зачерви, а водата от каймата да се изпари..
. Добавете чили на прах и смления черен пипер..оставете още 1 мин да се запържи ..
. Добавете доматите със сока, боб (изцеден), доматено пюре...
. Кипнете и намалете огъня до слаб.. покрийте и оставете да се задушава 35 мин, като отвреме на време се бърка..
Източник :
Le Cordon Blue
Добър Апетит !!!