Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 21 Авг, 2019 10:56 pm Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 07 Мар, 2006 12:08 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Рецептата ми я "донесе" една приятелка, която ходи на специализация в Гренобъл.Мисля ,че е докато е била там живяла с мароканка..,но не помня.. :oops: ,затова малко обобщих заглавието.Аз лично съм я правила и със свинско и с ярешко, винаги ни се услажда. :twisted:

Необходими продукти: (3-4 порции )

600 g. агнешко месо
2-3 домата (може и от консерва)
2 глави лук
3-4 ск. чесън
щипка смлаян карамфил
щипка смлян джинджнифил (ако имате пресен- 1 резенче, наситнено)
черен пипер на вкус
щапка шафран
дафинов лист-1бр.
сол
олио за пържене (аз лично добавям и 1-2 с.л. масло, на агнешкото много му тичка)
по 100 г. стафиди и обелени бадеми
магданоз

Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на кубчета като за кебап и го запържваме до златисто в мазнината.Добавяма поправките,счукания чесън,едната глава лук нарязана наситно,доматите нарязани на кубчета.Задушаване 1-2 мин. и заливаме с бульон (ако месото е с кости, аз лично ги сварявам предварително за да ползвам бульона) или вода, посоляваме и оставяме да къкри докато месото омекне.
В това време накиваме сатфидите в топла вода, бадемите също за да ги обелим по-лесно.Останалата глава лук нарязваме на полумесеци и запържваме в малко масло.
След като месото се е предало, добавяме лука, стафидите и запържените в масло бадеми.От тук има 2 варианта:
1.Задушаваме на котлона до готовност.
2.Прехвърляме в гювечета, ръсим с магданоз и печем докато остане на мазнинка.

Сервира се с гарнитура от ориз ,но аз ако искате може да опитате и това.

Приятен апетит! :)


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Мар, 2006 12:33 pm Вто 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
ШАКРИЕ ли се казваше тая манджа? Като се сложат и ориза с фидето и бадеНите?


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Мар, 2006 1:07 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Ами не мисля..в шакире се слага кисело мляко,полива се отгоре под формата на сос.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Мар, 2006 7:52 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Веднага си слагам рецептата в любими, защото след като ме бутна колата всяка година ще правя курбан и непременно ще я използвам.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Мар, 2006 8:59 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Jasen написа:
Веднага си слагам рецептата в любими, защото след като ме бутна колата всяка година ще правя курбан и непременно ще я използвам.


ЧЕкай, чЕкай! Къде се буташ? Ти нали беше уж месомразец? Ще правиш курбан с ряпа, спанак и прясно зеле! (Кисело не ти се полага, че много намирисва на свинско!) :mrgreen:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB