Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 28 Яну, 2020 5:15 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 01 Апр, 2006 6:32 pm Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
за 4 броя
2 бр пилешки гърди (направо 1 пеперуда)

за соса:
50 г брашно
60 г масло
150 мл сметана (готварска)
60 г шунка
70 г пресни печурки
80 г топено сирене (част от топеното замених с пушено и синьо, стана още по-вкусно :facelick:)
300 мл прясно мляко (ако сложите 400, няма да сбъркате)
бял пипер и сол на вкус

Гарнитура - по един печен картоф на порция (картофите трябва да са поне по 100 г :oops:)

Приготвяне
Пилешките гърди се срязват през средата и от тях се получават 4 пържолки. Мариноват се със сол и пипер (използвах лимонов), може да се добавят и няколко капки лимонов сок.

Оставят се в хладилника покрити с фолио.

През това време се приготвя соса.

Гъбите и шунката се нарязват на ситни кубчета и се запържват с маслото. Към тях се добавя брашното. Като се запържи леко и то, запръжката се разрежда с прясно мляко, при енергично бъркане, за да не стане на буци. Като кипне сосът, се добавя сиренцето, и то нарязано на кубчета.

Сосът къкри на тих огън, като се бърка непрекъснато, за да не загори.

Щом сиренето се "разтвори", се добавя и сметаната. Малко, преди да заври сосчето, се оттегля от огъня.

Поръсва се с бял пипер и се оставя на топло, за да не се вкамени.

Пържолките се овалват в брашно, изтръсват се от излишното такова и се пържат в нагорещена мазнина.

Отцеждат се върху хартия.

Поднасят се веднага, със соса и гарнирани с печен картоф и резенче лимон за украса.

Заб. Сосът е много вкусен, но видът му е...
Затова изпекох импровизирани сосиерки от кори за баница.
Намазват се три кори с разтопено масло, слагат се една върху друга и се нарязват на квадрати (може и правоъгълници))).
Тестото се нагъва артистично във форма за мъфини и се запича, докато леко се зачерви.
(Обикновено изпичам шест броя - толкова излизат от трите кори, защото поне една-две кошнички стават по-грозни).


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Апр, 2006 2:43 am Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Профешънъл!!! Тия сосиерки ме разбиха... :clap:


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Апр, 2006 10:26 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Изглежда невероятно, а не се съмнявам, че е и вкусно. браво Бисквитке


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Апр, 2006 2:10 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Благодаря!


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Апр, 2006 8:26 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Браво Бис за идеята.Сосиерките са чудесни.
Ако се направят малко по-големи могат да се напълнят с различни неща.Чудесна идея.Мерсаж... :ligi:


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Апр, 2006 3:16 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Хммммммммм. Окапах си официалния костюм!


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Апр, 2006 4:20 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
vivagd написа:
Сосиерките... Ако се направят малко по-големи могат да се напълнят с различни неща.Чудесна идея.Мерсаж... :ligi:

Размерът на сосиерките зависи само от размера на формичките.
Смятам да ги пълня със салати с майонеза - повечето имат вид на повръщано (извинявам се за натурализма :oops:), така ще са малко облагородени, пък и салатата със сигурност ще стигне за всички :twisted:

:idea: Една подробност: сосиерките се пълнят с каквото и да било непосредствено преди поднасянето им, иначе има опасност да се намокри и разкашка дъното.
[hide=@ Алеко]ако бяхме приключили навреме, щеше да опиташ от всичко. Пишман-вегетарианеца наблегна най-много на свинските мръвки :mrgreen: [/hide]


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB