Препоръчвам следния метод (ако печката и ел.инстлацията са в състояние да издържат, разбира се): Докато агнето се пече, да подвариш картофите. В момента, в който извадиш месото от фурната, мяташ там картофите. Мръвката, увита във фолио, няма да изстине бързо, пък и ще продължи да се готви.
Времето за печене зависи от фурната (в твоята ще стане бързо, защото е с малък обем) и от самото месо.
Не се увличай много в печенето, защото агнешкото е с доста висок процент водно съдържание.
Само бутче не съм правила...
Досега съм пекла само цяло агне. За да не изсъхва (не обичам съсухрени меса, и без това не ям често мръвки), го покривам с фолио. И тук няма да мине без фолио.
Между другото, не съм ползвала досега маслинова паста
, изпитвам недоверие към готовите пастети (всякакви).
Пък и пасирането на шепа маслини не е като да свиеш сарми от брюкселско зеле
.