Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 6:35 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
 Рецепта: Печена фета
Сготвено на: 17 Апр, 2006 8:14 am Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Печена фета

2 с л доматено пюре
5 скилидки чесън
щипка сух копър
1 ч л сух розмарин
1 с л сух бульон (пилешки)
100 мл вода
10 мл зехтин
400 г сирене Фета (Дунавия)
1 глава лук
3 домата
2 червени чушки
1 люта червена чушка (по желание)


• Доматеното пюре, копърът, розмаринът, сухият бульон, водата и зехтинът се
разбиват с помощта на блендер.
• В огнеупорна тавичка се поставят нарязаните на кръгчета домати, лукът на филийки, чушките на ивички.
• Отгоре се се залива с получената смес и се поставя сиренето Фета.
• Пече се в предварително загрята фурна на 200 С за около 25-30 минути.

Image


Attachments:
Picture 007.jpg [52.6 KiB]
Downloaded 277 times
 Profile  
 
 Рецепта: Печена фета
Сготвено на: 17 Апр, 2006 11:07 am Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
:ligi: Е, това е..върховно!А в индивидулани пакетчета от хартия за печене или алуминиево фолио ..предполагам ,ще стане? :)


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Печена фета
Сготвено на: 17 Апр, 2006 11:45 am Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
marabu написа:
400 г сирене Фета (Дунавия)
Само едно малко пояснение за масите. Гръцкото сирене фета (или тирио - има спор между самите гърци как се нарича сиренето) е абсолютно идентично на вкус на българското бяло саламурено сирене. Докато Дунавията е много близка на вкус до датската Фета (тази която се продава в тетра пак опаковки).


 Profile  
 
 Рецепта: Печена фета
Сготвено на: 17 Апр, 2006 1:00 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
ludetina сигурно и няма да има какво да се мие после:)
MR.LAZY винаги съм смятала Фета и Дунавия горе долу еднакви поради приликата на Датска Фета която се продава тук.

А да и аз правих с Дунавия.


 Profile  
 
 Рецепта: Печена фета
Сготвено на: 17 Апр, 2006 2:24 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Ние у дома Дунавията си я хапваме "сурова"..изчезва за часове. :) Ще го правя с домашно козе сиренце и за мен задължително с люта чушчица! 8)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB