Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 12:26 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 19 Апр, 2006 8:53 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Рецептата е на Quef от http://www.kuchnia.com.pl

Препоръчвам запечено шкембе, а не традиционна шкембе-чорба, което се приготвя така:
1. Шкембето се сварява в подсолена вода с прибавка на корени за супа
2. Отцежда се (най-добре е да го варите марлена торбичка и няма да има проблем с отстраняването на зеленчука)
3. Шкембето се нарязва, пресни морков, корен от магданоз и целина се настъргват на едро ренде (пази Боже да използвате зеленчуците, с които е варено шкембето)
4. Всичко се прехвърля в тавичка или огнеупорен съд , посолява се и се наръсва с черен пипер и майорана
5. Отгоре се настъргва твърдо жълто сирене (най-добре пикантно)
6. Запича се във фурната
Естествено най-добро е с червено винце. Връх на сладоледа е шкембе от сърна, но може да се намери само от някой ловец.

Благодарности на Бисквитка :kiss: , че ми показа този сайт. Само не виждам никаква мазнина в рецептата, все пак поне тавичката ще се наложи да се омазни.


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Апр, 2006 9:03 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Точице, много ти благодаря за превода! :hug:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB