Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 20 Окт, 2019 12:57 pm Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 14 Ное, 2004 6:21 pm Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
От известно време насам съм на вълна италианска кухня, вероятно силно повлияна от темите на сайта. Тази запеканка е много вкусна и представя зелето по един нов, необичаен и приятен за зелемразка като мен, начин. (Между другото, точно със зелева диета свалих доста килограми). А ето я и самата рецепта:

1 кг прясно зеле
200 г настърган кашкавал
200 г заквасена сметана
3 яйца
3 с.л. брашно Фарин ап (аз използвам обикновено брашно, с 1/2 ч.л. бакпулвер)
щипка захар

Зелето се нарязва (без да се претрива) и се сварява в малко подсолена вряща вода, като се оставя хрупкаво. Водата се отцежда (може да се използва за супа). Прави се тесто от останалите съставки, като част от кашкавала може да се остави за наръсване отгоре; на мен повече ми харесва, когато всичкия кашавал е вътре - като изстине не се гипсира и си остава вкусно. Подправя се с черен пипер. Пече се в умерена фурна до зачервяване. Поднася се веднага с бира.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Ное, 2004 4:01 pm Сря 



a какво се прави с тестото и зелето :oops: :shock:


  
 
Сготвено на: 17 Ное, 2004 5:53 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Извинявай, не видях, че не съм написала рецептата като хората :oops: . Всичко се смесва (зелето и тестото). Това е целта на запеканките - прави се мешаница и се запича на фурна, като отгоре се ръси с кашкавал (след като се поопече).
Още веднъж,моите извинения.
P.S. Може да се направи и с броколи или карфиол, разликата ще е само в цвета (и цената).


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Ное, 2004 4:45 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Снощи го направих...мм ,супер беше! :) Мерси за рецептата!
Е, наложи се да я променя маалко,защото прекрасния ми съпуг отказа да яде зеле без мръвка.. :evil: :evil: та добавих към сместа и малко шунка.... хапна си 2 големи парчета и за още питаше... :) ;) .


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Яну, 2005 2:18 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 3:09 am Пон
Мнения: 181
Location: Хайде! На масата!
Имам червено зеле. Как мислиш, дали да не изпробвам с червено зеле?


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Яну, 2005 10:40 am Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
На вкус ще е същото, но цветът ще е кафеникав. За да го замаскираш, можеш да сложиш повече кашкавал отгоре, за да не ужасиш близките си. А след първата хапка никой няма да гледа... :lol:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB