Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 25 Авг, 2019 6:25 pm Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
 Рецепта: Пай Гинес
Сготвено на: 28 Апр, 2006 5:22 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
1 кг говеждо месо от заден бут
1 с л брашно
1 ч л кафява захар
1 с л стафиди ( по желание )
5 средни глави кромид лук
300 мл бира Гинес или друга тъмна бира
8 резена бекон
30 г мас
2 - 3 с.л. магданоз, нарязан
1 кора бутер тесто

Нарежете месото на кубчета, оваляйте ги в брашното, смесено с подправки - сол, черен пипер и го запържете докато покафенее в маста, заедно със ситно нарязания бекон. Сложете месото в тава.

Обелете и нарежете лука, запържете го да златисто и го прибавете към месото.
Прибавете стафидите (ако искате), кафявата захар, магданоза, полейте с бирата, покрийте плътно тавата и го оставете да къкри на слаб огън - не повече от 150 С за 2 - 2 1/2 часа.

Разбърквайте от време на време и добавяйте бира или вода ако сосът стане много гъст.

Разстелете тестото и го оформете да прилепне по краищата на съда, в който печете, сложете го отгоре, притиснете по ръбовете и печете докато тестото се надигне и стане златисто кафяво.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB