Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 21 Сеп, 2019 4:09 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 05 Май, 2006 12:46 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
1кг говеждо шкембе, 1/2кг говеждо от лопатката, ок. 3/4кг говежда опашка или антрекот, 300г корени за супа (морков, магданоз, целина), 1с.л. мас, 2ч.л. майоран, 1/2ч.л.лют пипер, 1/8ч.л. джинджифил, щипка индийско орехче, сол, ч.пипер
Шкембето се почисва добре, натрива се със сол и се мие под течаща вода. Залива се студена вода, вари се кипване и водата се изхвърля. Залива се с вряла вода, посолява се и се вари до омекване.
Сварява се бульон от корените за супа и месото. Шкембето се нарязва на лентички, бульонът се прецежда и към него се прибавят шкембето, корените, нарязани по същия начин и месото, обезкостено и нарязано на кубчета. Вари се няколко минути. Маста се разтопява и в нея се запържва лютият пипер и се излива в супата. Добавят се сол, ч.пипер, индийско орехче, майоран и джинджифил.

Източник: http://www.kuchnia.com.pl


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Май, 2006 1:58 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
:ligi:

Точице, обичам те! :baloon: :flow: :hug: :kiss: :mexwave: :claq:


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Май, 2006 3:20 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
:oops: Хей, взаимно е, Бисквит :hug:
Има още от серията "полски шкембета" :lol: , но короната са наистина flaczki po warszawsku. Обаче е такъв масраф, че ще е по лесно да прескочим до Полша и да ги хапнем.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Май, 2006 11:58 am Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
1/8ч.л. джинджифил...


Само ми е чудно как се измерва туй... :shock:


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Май, 2006 2:04 pm Съб 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Половината на 1/4 ч л :mrgreen:
а иначе казано е щипка :)


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Май, 2006 4:08 pm Съб 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
to4ica написа:
1/8ч.л. джинджифил...


Само ми е чудно как се измерва туй... :shock:

Абе, пълниш 1ч.л., броиш прашинките и делиш на 8

P.S. Не стреляй по преводача, той толкова може ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Май, 2006 4:31 pm Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
Абе, пълниш 1ч.л., броиш прашинките и делиш на 8


Остава открит въпросът дали лъжичката е с връх, или без.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB