1кг говеждо шкембе, 1/2кг говеждо от лопатката, ок. 3/4кг говежда опашка или антрекот, 300г корени за супа (морков, магданоз, целина), 1с.л. мас, 2ч.л. майоран, 1/2ч.л.лют пипер, 1/8ч.л. джинджифил, щипка индийско орехче, сол, ч.пипер
Шкембето се почисва добре, натрива се със сол и се мие под течаща вода. Залива се студена вода, вари се кипване и водата се изхвърля. Залива се с вряла вода, посолява се и се вари до омекване.
Сварява се бульон от корените за супа и месото. Шкембето се нарязва на лентички, бульонът се прецежда и към него се прибавят шкембето, корените, нарязани по същия начин и месото, обезкостено и нарязано на кубчета. Вари се няколко минути. Маста се разтопява и в нея се запържва лютият пипер и се излива в супата. Добавят се сол, ч.пипер, индийско орехче, майоран и джинджифил.
Източник:
http://www.kuchnia.com.pl