Още една рецепта от готвача на "Егур,Егур" -Юлиян Дюлгяров.
Супер проста и семпла рецепта ,а колко е вкуснаа...за да разберете това има 2 начина
- или се грабвате и отивате в
ресторанта, или запретвате ръкави и спретвате рецептата
.А тя е:
Карнъ ярък
("Пълен корем")
Необходими продукти: (1 порция)
1 патладжан, средно голям
130 гр. кайма
1/2 глава лук
2 домата
1 вр. магданоз
сол
бял пипер
мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Срязваме патладжана на 2 , издълбаваме го и до посоляваме.Оставяме настрана за 10-ина минутки.
Нарязваме лука на ситно, пасираме единия домат и добавяме каймата ,половината магданоз (нар. наситно) и подправките.Задушаваме на умерен огън,като разбъркаваме от време на време, до получаването на еднородна смес.
Подсушения патладжан изпържваме от двете страни до златисто.Нареждаме в тава и пълним с плънката.Отгоре подреждаме нарязаните на кръгчета домати.Печем за 10 мин. в предварително загрята фурна на 220 градуса.При сервиране поръсваме с останалия магданоз.
Приятен апетит!
Аз го правих със ярешко, по- точно бутче.Поставих лука ,домата,магданоза и месото в робора и бръм,бръм. Признавам, макар да се получи много вкусно , не постигнах този убйствен вкус, като от ресторанта.. Дължи се на 2-3 малки грешчици- главата лук (аз правих двойна доза) ми беше маалко по-голяма и се усещаше, не опитах доамтите, а се оказаха киселички и не задушавах достатъчно плънката, беше с една идея по-водна от необходимото. Също така, искам да отбележа, че според мен трябва да се пече поне 15 мин. ,но предполагам зависи от фурната.Като извадих от фурната, капнах малко зехтин отгоре..така за аромат.
Въпреки всичко съм много доволна.. следващия път ще бъде съвършенна .
П.С.Каймата по-рецепта е смес , но по моему с агнешко/ярешко е по-добре, така че ако имате възможност -опитайте този вариант.