Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 12:19 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
 Рецепта: Булгур пилаф
Сготвено на: 07 Юни, 2006 10:51 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Това ястие го замислих като гарнитура към кърито на Лудетина, но поради спънки от технически х-р (проблеми със захранването на РС-то и липса на рецепта на хартиен носител) го приготвих по-късно.
Хареса ми, може да се направи и с гречка или ориз, но с по-малко количество течност.

60 г масло
120 г кромид лук, нарязан на фини ивички
300 г булгур
1 дафинов лист
1 л горещ пилешки бульон (използвах 600 мл гъбен, от кубче)
сол и бял пипер на вкус

1. Маслото се разтопява в голям, тежък и дълбок тиган на среден огън. Добавя се лукът и се задушава, докато стане полупрозрачен.
2. Добавят се булгурът и дафиновият лист. Зърната трябва да са добре покрити с мазнина.
3. Налива се горещият бульон и се подправя със сол и пипер на вкус. След като заври, огънят се намалява така, че да се поддържа слабо кипене.
4. Покрива се и се вари, докато булгурът поеме бульона и зърната омекнат, около 18-20 мин.
5. Преди поднасяне се 'разрошва' с вилица.

Накиснах булгура в студена вода за 10 мин, затова реших, че 600 мл бульон ще стигне. Следващият път ще намаля и мазнината, определено 60 г (половин пакет българско масло) е много.

Това е.

Добър апетит!

Източник: Mastercook Deluxe


Attachments:
bulgurpilaf2.JPG [57.13 KiB]
Downloaded 274 times
 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB