Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:44 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 17 Авг, 2006 10:16 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Класическите латкес се пържат в тиган (като кюфтенца). Тези се пекат във фурната и се нарязват на парченца. Така се приемат по-малко мазнини, пък се пести и време 8).

Авторката на рецептата твърди, че вкусът на печените не се различава много от този на пържените.

Продукти:
350 гр. настъргани моркови
3 яйца
100 гр. сметана
100 гр. настърган кашкавал (за по-диетично тя препоръчва извара, затова сложих и едното, и другото)
50 гр. брашно
1 с.л. мед
1 пак. ванилия
По желание - щипка канела
За да бъдат по-пухкави, добавих и 1/2 ч.л. бакпулвер

Приготвяне:
В голяма купа се слагат настърганите моркови, сметаната, сирената, меда, ванилията, канелата, брашното и накрая леко разбитите яйца.
Всико се смесва добре и се сипва в намазнена тава. Изравнява се.
Ако сместа стане рядка, няма страшно.
Пече се на умерен огън до образуване на златиста коричка.

Изважда се от фурната и се нарязва на квадратчета (или каквато друга форма харесвате ;))

Тези лакес са много нежни и вкусни.

Авторката на рецептата ги поднася не само за Ханука, но и като гарнитура към месо и риба.

Добър апетит!

от Иннеса от www.kuharka.ru


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Авг, 2006 11:37 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Ех, че са красиви! Това ще е мезенце за бира един път! И малко кимионче няма да им навреди :P


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Авг, 2006 10:50 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Мноооого бира ще изпие този латекс!


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Авг, 2006 12:30 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Честно казано бяха доста сладки и нито кимион ще им отива, нито стават за бира. По-скоро за коняк.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Авг, 2006 2:33 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Напротив! Това ще си тича с бира, особено с Guinness.

[hide]Ох, пак е петък и пак ми се допи Guinness.[/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Авг, 2006 2:52 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
MR.LAZY написа:
Честно казано бяха доста сладки и нито кимион ще им отива, нито стават за бира. По-скоро за коняк.

Историята (по-точно срещите на бгкулинарите) доказа, че ВСИЧКО върви с бира :ordber: :cheers:


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Авг, 2006 3:21 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
MR.LAZY написа:
Честно казано бяха доста сладки и нито кимион ще им отива, нито стават за бира. По-скоро за коняк.


Сигурно 'щот си ял диетичния вариант - половината кашкавал е бил заменен с извара. Ама чак пък коняк. :twisted:

Алеко, не дълбай в сърцето ми с това скрито съдържание. :evil:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB