Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 6:19 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 18 Авг, 2006 1:24 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
2 средни патладжана, нарязани на филии с дебелина около 1,5 см по дължина
зехтин / олио
сол, пипер
моцарела / кашкавал нарязан на парчета като за тост сандвичи
шунка, нарязана като горното

доматен сос:

домати
лук, чесън
зехтин
сол, пипер, щипка захар
босилек, риган или каквото предпочитате

Доматеният сос се прави като за спагети - запържват се лука, чесъна, добавят се настърганите / смлени домати и подправките, които предпочитате. Като се сгъсти е готов.

Филиите патладжан се намазват със зехтин, посоляват, поръсват с пипер и се пекат на грил / грил тиган / фурна. Когато са готови се слагат в захлупен съд да не изсъхват. Още топли, не горещи, на по-широкия им край се слага парче моцарела, парче шунка и се навива на руло, което се защипва с клечка за зъби - докато от топлината сиренето омекне. Държат се на топло.

Сервират се поставени върху топъл доматен сос, като се махат клечките.
Може като предястие или основно ястие.
За разкош - отгоре може да се гарнира с тънки парченца пармезан.

За съжаление в момента не готвя това. :( Но много го харесваме и тъй като имам време, пускам рецептата.
Рулцата не се развиват като се махнат клечките, тъй като сиренето го държи.
Оригиналът е тестван в италиански ресторант.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Авг, 2006 1:59 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Юли, 2006 2:01 pm Чет
Мнения: 20
Location: Сливен
Ще може ли да се приготви с тиквички , нарязани по дължината? ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Авг, 2006 2:36 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Вай, вай... Имаме проблем! ЗМ не е голям фен на патладжаните. Та да питам, ще стане ли с тиквички?

Предполагам, че Лудото направо ще пощръклее, когато прочете това. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Авг, 2006 2:58 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Значи ще трябва да направиш ЗМ фен на патладжаните 8)

Гледах някъде моцарела на блок (като четвъртитата шунка). Дали е хубава? Много ми се иска да опитам тез рулца ;)
Сега, вместо да правя сметки и изчисления за това от кой цвят колко боя ми трябва, аз се размечтах за рулцата :)


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Авг, 2006 3:06 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
biskvitka написа:
Сега, вместо да правя сметки и изчисления за това от кой цвят колко боя ми трябва, аз се размечтах за рулцата :)


И си много права. Количествата боя ще се установят по време на ремонта. А дотогава - мечтай си за хапване и пийване.

Кубчестата моцарела би трябвало да е същата като топчестата, не виждам защо да има разлика във вкуса.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Авг, 2006 3:16 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Алеко, не знам как ще стане с тиквички, не съм пробвала. :roll:

Биски, моцарелата която се продава на блок си е въпрос на късмет - може да става, може да е боклук / като последната, която купих /. Сиренето не трябва да има остър, натрапчив вкус. В по-големите магазини вече може да се опитва малко парченце.

Каквито сметки и изчисления да правиш, майсторите винаги ше те изненадат - справка Алеко и Мърфи. :mrgreen:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB