Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:39 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 15 мнения ] 
Message
Сготвено на: 18 Сеп, 2006 6:14 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
250 г сирене камембер
1 с л брашно
2 разбити яйца
50 г галета
олио за пържене

Нарежете сиренето на 8 парчета, оваляйте всяко в брашно, потопете в разбитите яйца и после го отъркаляйте хубаво в галета.
Изстудете за 30 мин, може и във фризер.
Пържете в загрято олио 2-3 мин, докато стане златисто, обърнете внимателно, да не падне галетата и изпържете и от другата страна.
Изваждат се на домакинска хартия, сервират се топли.

С тях може да се гарнира салата, да се консумират самостоятелно, но за мен най-предпочитания вариант е с 1- 2 лъжички тъмен конфитюр - касис, френско грозде, малини, боровинки. Към конфитюра може да се прибави лъжичка водка със същия аромат.

Друг много вкусен вариант е стафиди, накиснати във вода, и след това леко задушени с мед и малко вода, така че да се получи гъст сос.

Може да се панира и цяла малка пита камембер, т.е. да не се реже на парчета.
Голяма вкусотия е.


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Сеп, 2006 9:16 am Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
IPA написа:
Голяма вкусотия е.


Ооо, да! Само че не е за моята диетка в момента.


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Сеп, 2006 9:19 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Звучи страшно вкусно. Особено ми допадна идеята за конфитюра от боровинки с лъжичка водка. предполагам че това може да се приложи и към други сирена. Мисля определено да го пробвам. Блогадаря ти за идеята IPA :)


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Сеп, 2006 4:49 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Rus0koska написа:
Звучи страшно вкусно. Особено ми допадна идеята за конфитюра от боровинки с лъжичка водка. предполагам че това може да се приложи и към други сирена. Мисля определено да го пробвам. Блогадаря ти за идеята IPA :)


Който разбира от алкохол си личи веднага. ;)
Разбира се, че може да се приложи и към други сирена - тук вече е въпрос на вкус с какво ще се гарнират - конфитюр, плодове - пресни или сушени, може и ядки.

:)


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Сеп, 2006 10:03 am Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Quote:
лъжичка водка
, а аз чета лъжичка ВОДА :lol: (който не разбира от алкохол... :P )

:flow: IPA, отдавна искам да го опитам, но търся много специален повод. Мисля, че с това ще отбележа края на ремонта :roll:.


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Сеп, 2006 11:13 am Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Ще бъде едно вкусно отпразнуване на края на ремонта.
Препоръчвам сладкото и водката:
Image

:)
[hide]Ако имам време ще пусна и рецепта за малки палачинки със сирена, конфитюр и захаросани ядки.[/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Юли, 2007 5:16 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Снощи спретнах туй чудо с цели питки камембер и вместо галета - филирани бадеми. Гарнирано е с конфитюр от боровинки.

Image

Наздраве. :YY:


Attachments:
ccDSCI0104.JPG [60.83 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
Сготвено на: 19 Юли, 2007 11:00 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Оооооооооооооооо, това е трепач!!!


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юли, 2007 10:12 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Аааааааа! Искаааааааааам и аз!


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юли, 2007 12:15 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
IPA, това звучи и изглежда страхотно.
Имам едно питане - дали като е цяла питата в средата сиренцето не остава неовкусено и, да го наречем "сурово"?


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юли, 2007 12:40 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Маца, тя питата е 125 г и е доста плоска. Целта на занятието е да се изпържи панировката, а самото сирене да се затопли, но не толкова много, че да се разтече. Като се изпържи от двете страни се затопля много добре и по средата. За да не ми се разтече - това е много меко сирене, го държах във фризера 10 - 15 мин. преди панирането и пърженето.


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юли, 2007 12:58 pm Пет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Ооооооох, ИПА, трябва да ти се забрани да качваш такива снимки :ligi:


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юли, 2007 1:47 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Въх, тъкмо имам още една на любимата ни в последно време унгарска манджа. Е, имам и доста нефокусирани. :twisted:

Пък съм и спокойна Пиле, че ти бдиш да не ми крадат снимките. :kiss:

[hide]Няма ли да разкажеш как изкарахте снощи. ;) [/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юли, 2007 6:28 pm Пет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
:oops: ми мразя плагиатството, ИПА, непоправимо качество ми е... :mrgreen: За снощи ей сега рапортувам (и после разни Админи и Алековци ще ми се карат, че съм пионерче :P )

Ето накратко за прекарването тук


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юли, 2007 7:46 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Куцо пиле написа:
:oops: ми мразя плагиатството, ИПА, непоправимо качество ми е... :mrgreen: За снощи ей сега рапортувам (и после разни Админи и Алековци ще ми се карат, че съм пионерче :P )

Ето накратко за прекарването тук


Какво пак аз?


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 15 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB