Здравейте,
Попаднах на следния сайт на един български производител, където са представени доста интересни рецепти с патешки дроб. Копирам линка - може да е от полза
avis-bg(.)com
Реших да опитам варианта на тиган и ми се получи горе-долу прилично. Много е важно да не загори дроба, затова трябва да се нареже на сравнително тънки парчета и да се готви много бързо на висока температура от едната и от другата страна. Ако се готви на по-бавна температура се топи много, а на висока температура ако се готви по-дълго време - прегаря. Затова парчетата трябва да са нарязани на сравнително тънко - по около 1 см дебелина.
Желая ви успех и .... щях да забравя - всичкия дроб в българия е патешки - наричат го гъши от някаква екзотика или и аз не знам от какво. В ресторантите сервират патешки дроб, а не гъши (въпреки че пише гъши)...