Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:00 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 
Message
Сготвено на: 21 Ное, 2006 6:21 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
1/4 ч ч ситно нарязан лук
1/4 ч ч нарязана зелена чушка
3 с л ситно нарязана целина / в оригинала дебелите стъбла на селъри
3 с л масло
1 голямо яйце
1 с л майонеза / сметана
1/2 ч л суха горчица / или течна в удвоено количество
1/2 ч л Worcestershire сос
3/4 ч л лют червен пипер - кайен
3/4 ч л сол
2 с л ситно нарязан арпаджик или пресен лук
около 1/2 ч ч галета
220 г изчистено рачешко месо
1 с л олио

На слаб котлон загрейте 1 с л масло в малка тенджера, добавете лука, чушката и целината и задушавайте с разбъркване докато зеленчуците омекнат - около 8 мин.

Разбийте заедно яйцето, майонезата, горчицата, Worcestershire соса, лютия пипер и сол в голяма купа, после разбъркайте като добавите арпаджика, задушените зеленчуци и 1/4 ч ч галета.


Внимателно прибавете и разбъркайте и рачешкото месо, след това оформете 4 кюфтета 6 -7 см диаметър. Оваляйте ги в останалата галета.

Загрейте олиото и останалото масло в тиган, като се сгорещи изпържете кюфтетата, като ги обърнете веднъж докато станат златисти - около 8 мин.

Добра компания са сос Тартар и лимонов сок.

Хубава новина е, че могат да се приготвят от рулцата - имитация на рачешко месо, ситно нарязани.

Чудесно мезе за бяло вино или бира.
Наздраве.

:)

източник http://www.epicurious.com/


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Ное, 2006 7:09 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
О, даааа! :ligi:
Предполагам, че вървят с биррра и царевичен хляб?


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Ное, 2006 7:40 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Да, в южните щати много уважават царевицата - като питки, панировки, съставка....

За бирата е ясно. :mrgreen:

[hide]Май обърках подфорума :oops: [/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Ное, 2006 7:51 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Не е честно да се пускат такива неща в мрежата! Има хора със слаби нерви, дет' не са пили бира днес, и могат да се гътнат само като прочетат рецептата!


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Ное, 2006 8:25 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Алеко, не се оплаквай, има и хора, които не могат да приготвят кюфтета, докато други не оздравят :twisted:

[hide=@ IPA]съвсем си е на място рецептата, а това, че на нас с Алеко непрекъснато ни се привижда бира, си е наш проблем :mrgreen: :ordber: :cheers:[/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Ное, 2006 4:17 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
biskvitka написа:
непрекъснато ни се привижда бира

Други пък като чуем за раци и получаваме силно сърцебиене и слюноотделяне. Тези кюфтенца ще са прелест към едно розенце! Количеството продукти са предвидени за порцията на то4ица, нали Ипи?


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Ное, 2006 4:48 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
Количеството продукти са предвидени за порцията на то4ица, нали Ипи?


А Антончо? Гладен ли да стои?


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Ное, 2006 4:56 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
А Антончо? Гладен ли да стои?

Антончо на раци не кълве - да ръфа прасе


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Ное, 2006 5:05 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
Алеко написа:
А Антончо? Гладен ли да стои?

Антончо на раци не кълве - да ръфа прасе


Какъв човек! Не е ли чувал приказката, че когато няма риба и ракът е риба?


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Ное, 2006 5:09 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
to4ica написа:
Количеството продукти са предвидени за порцията на то4ица, нали Ипи?


За да се чувства изобилието, предлагам ти да умножиш по две. А и розето, което споменаваш .... ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Дек, 2006 10:38 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
IPA написа:
За да се чувства изобилието, предлагам ти да умножиш по две. А и розето, което споменаваш .... ;)
Спокойно умножавай и по повече. Кюфтетата станаха превъзходни. Браво на Луизианците и техния представител в България. От мен да мине, браво и на Биски, която приготви тази рецепта като Никулденско ястие.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Дек, 2006 9:44 am Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
:kiss: IPA!
Вместо лют пипер сложих от любимата ми смес Old Bay Seasoning, защото и детето яде от тях.

Не ги пържих, а ги изпекох във форма за мъфини, намазана с масло и обилно поръсена с галета. Отгоре също поръсих с галета и сложих бучици масло.
Станаха точно 6 броя.

Съжалявам, че не ги снимах, беше много тъмно.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Дек, 2006 12:32 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Радвам се, че са ви харесали.
Но с Old Bay Seasoning са по бостънски. :mrgreen: Разбира се, че подправките са на вкус.
Биски, това с формата за мъфини е много интересна идея. :)

Тези, които сами си ловят раци, могат да запазят черупката и после да я напълнят със сместа за кюфтета и запекат:
Image


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Дек, 2006 3:22 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
IPA написа:
...Биски, това с формата за мъфини е много интересна идея...

Не обичам пържени кюфтета, а да ги пържа ми е още по-нелюбимо :oops: :oops: Иначе си имаха много "кюфтест" вид :P

Надявам се луизианците да не се сърдят (в шкафа открих и пакетче с подправка специално за раци :mrgreen:, но я оставих за друг път, евентуално някоя форумска среща 8))


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB