Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:09 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
Сготвено на: 01 Яну, 2007 11:58 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Продукти за 4 човека:

1,5 кг свинско контрафилЬе
1/2 глава лук (даде ми я Куцото пиле, че да не артиса :mrgreen: )
2 скилидки чесън
125 г синьо сирене
200 г замразен спанак
сол
черен пипер
зехтин
1 чаша мускат
4 м лилав конец
60 см алуминиево фолио
тавичка
тенджерка

Гарнитура:
250 г талятеле
500 г печурки
1 малка кофичка заквасена сметана
1 чаша мускат
зехтин
сол
черен пипер
копър
1/2 глава лук (тази пък ми остана на мене :mrgreen: )
2 скилидки чесън
500 г броколи
3 тенджери

Начин на приготовление:
1. Отстраняват се жилите и излишната мазнина от месото. То се измива и се подсушава с кухненска хАртия.

2. Правят се два надлъжни разреза, така че да се получи едно правоъгълно парче. Посолява се и се поръсва с черен пипер от едната страна.

3. Чесънът и лукът се накълцват и се задушават в зехтин. Към тях се прибавя спанакът и се оставя на слаб огън да се разтопи и задуши.

4. Ливва се виното и след като се поизпари, се добавя синьото сирене. Като се разтопи и то, тенджерата се сваля от котлона и се оставя на балкона да изстине.

5. Плънката се слага на ивица върху месото и се оформя руло, което се пристяга с конеца. Понеже нямах дебела връв, се наложи да го усуча няколко пъти.

6. Рулото се загръща стегнато във фолио, поставя се в тавичката и се пече 2 часа на 150 градуса по Целзий във фурната, на средната височина.

7. Във втора тенджерка се запарват броколите, леко посолени.

8. В трета тенджерка се задушават лук и чесън.

9. Добавят се гъбичките, нарязани на едро. Подправят се със сол, черен пипер и копър, както и с чаша вино. След като се задушат, се добавя заквасената сметана.

10. В последната тенджера се сваряват талятелете.

11. Месото се нарязва на шайбички. Всяка порция се състои от две шайби месо, една стиска паста, полята с гъбен сос, и броколи кой колкото обича.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Яну, 2007 9:37 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Брех?!


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Яну, 2007 11:34 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Алеко написа:
Брех?!
Побутваме темичката нагоре? :P


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Яну, 2007 9:50 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Не бе, чудех се, че никой не взима отношение.


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Яну, 2007 12:01 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Е как да взема отношение, даже се опитвах да не чета рецептата. Някои, дет сме талантливо болни, вчера излязохме за първи път, и то само до близкия магазин, дет филета и контрафилета не са и сънували.

И следя информацията за конците за връзване. ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Яну, 2007 1:13 pm Чет 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Едновременно и независимо сме изобретили телефона :mrgreen:

Само че аз имах бонфиле и го разделих всяко на две по дължина.
Като се разстеле се получава нещо като ветрило колкото две длани.
Пълнеж - задушена колкото да й излезе водата бамя и пак така задушени печурки на тътки.
Имаше много салати и до гарнитура не се стигна, само един лек сос от чорбата дето остана от печенето.

Само че трябва да се прокарва с по чаша-две червено инак стават отровни бонфилетата :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Яну, 2007 4:01 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
След тази прасешка двадесетдневка ще гледам да се огранича само с изпробване на гарнитурката. А при основното що точно мускат :roll: заради синьото сирене ли? Или това ти се откъсна от сърце?


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Яну, 2007 4:16 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
...А при основното що точно мускат :roll: заради синьото сирене ли? Или това ти се откъсна от сърце?


Това имаше отворено в хладилника.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB