Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:12 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 17 мнения ] 
Message
Сготвено на: 21 Май, 2006 7:01 pm Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Екстра върджинът има температура на димене около 160 С. Т.е. при тези градуси той се разпада на алдехиди и кетони, вещества, не особено полезни (абе направо вредни) за здравето.
Оптималната температура за пържене е 180 С.

Зехтинът за готвене е с Т. на димене 200-210 С, затова е по-добре да пържиш с него.


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Май, 2006 1:01 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Аха. Благодаря, това не го знаех. Значи ще мрем по-рано... :mrgreen: А иначе всички казват, че зехтинът бил много полезен. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Сеп, 2007 10:05 am Нед 



Мерси за тази рецепта. Аз нямаше да се сетя....макар че знам тази с кренвирша. Онзи ден направих такива филии, и изядохме и чиниите....така че :)


  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 17 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB