1 кг пилешки крилца
2-3 с л мед
7-8 с л доматено пюре / не от много гъстите
1-2 с л ябълков оцет
2-3 с л тъмен соев сос
1 с л сос Уорчестър
около 2 см настърган джинджифил / или малко сух
малка глава лук, ситно нарязана
3 - 4 скилидки чесън, ситно нарязани
пипер
лют пипер по желание
На крилцата се отстранява крайната част и се разрязват на две части. Поставят се в марината:
Смесват се меда, доматеното пюре, оцета и двата вида сос. Опитва се на вкус и ако трябва се коригира баланса сладко - кисело. Прибавят се нарязаните зеленчуци и останалите подправки.
Слагат се парчетата крилца едно по едно, така че да има маринатата от всички страни. Прибират се на хладно. Колкото повече престоят така, толкова по-вкусни стават. Е, ако нямате време може и след 1 -2 часа да ги обърнете в тава, заедно с марината, така че да са на един пласт и между тях да няма голямо разстояние.
Пекат се по средата на фурната на 200 С около 1 час, като се обръщат поне един път.
Аз ги пека във
фолиева тава.
Резултатът е нещо такова. Наздраве.