Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:15 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 04 Фев, 2007 6:46 pm Нед 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
1 кг пилешки крилца
2-3 с л мед
7-8 с л доматено пюре / не от много гъстите
1-2 с л ябълков оцет
2-3 с л тъмен соев сос
1 с л сос Уорчестър
около 2 см настърган джинджифил / или малко сух
малка глава лук, ситно нарязана
3 - 4 скилидки чесън, ситно нарязани
пипер
лют пипер по желание

На крилцата се отстранява крайната част и се разрязват на две части. Поставят се в марината:

Смесват се меда, доматеното пюре, оцета и двата вида сос. Опитва се на вкус и ако трябва се коригира баланса сладко - кисело. Прибавят се нарязаните зеленчуци и останалите подправки.

Слагат се парчетата крилца едно по едно, така че да има маринатата от всички страни. Прибират се на хладно. Колкото повече престоят така, толкова по-вкусни стават. Е, ако нямате време може и след 1 -2 часа да ги обърнете в тава, заедно с марината, така че да са на един пласт и между тях да няма голямо разстояние.

Пекат се по средата на фурната на 200 С около 1 час, като се обръщат поне един път.
Аз ги пека във фолиева тава.
Резултатът е нещо такова. Наздраве.

Image


Attachments:
cwings.JPG [62.53 KiB]
Downloaded 259 times
 Profile  
 
Сготвено на: 06 Авг, 2007 11:18 am Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Страшни крилца са това.
Вчера ги произведох за едни другари, любители на крилцата, облизаха си пръстите и перушината :) .
Нямах обаче доматено пюре и сложих кетчуп, също така заместих джинджифила с някакво къри, но пак си бяха страхотни.
Благодаря ти IPA.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Авг, 2007 1:04 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Радвам се, че са ви харесали, Маца :) ,

Те са любими и в къщи. Беше ми писнало от люти крилца и изнамерих тази рецепта.
Доматеното пюре може да се замести с кетчуп, само намаляваш меда. Джинджифилът може и да се пропусне.
Важното е да нацелиш съотношението кисело - сладко, което да е по ваш вкус. :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB