Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:18 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
Сготвено на: 05 Фев, 2007 3:00 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Наричат се така, тъй като за първи път са били направени от съдържателка на ресторант през 1964 година в Anchor Bar в Бъфало, Ню Йорк.
Историята разказва как тя изпържила крилца в много олио и после ги заляла със специален сос.
Крилцата станали хит в Бъфало, а после и в цялата страна.

Могат да се намерят стотици рецепти за пилешки крилца - пържени или печени, но всяка от тях със собствения си уникален сос.
Ще ви предложа рецепта за бъфало крилца и много важно е да знаете, че те се сервират с нарязано селъри и сос от синьо сирене.

олио за пържене
1 кг пилешки крилца
1 ч л сол
1 ч л прясно смлян черен пипер
2 с л масло
лют сос, ако нямате Franks Original Red Hot Cayenne Pepper Sauce
2 ч л бял винен оцет

Загрява се олиото в дълбока тенджера или фритюрник до 190 С.

На крилцата се отстранява крайната част и се разрязват на две части - "малко бутче" и "двоен кокъл". Подправят се със сол и пипер.

Загрейте фурната до 180 С.

Крилцата се слагат в тенджерата / фритюрника и се пържат, докато станат златисти. Според големината на съда, може да се пържат и на порций. Вадят се и се поставят в чиния, покрита с домакинска хартия да попие олиото. Преместват се в голяма купа.

В малка тенджера загрейте маслото на средна степен на котлона, прибавете лютия сос и оцета. Колко сос ще добавите, зависи от вашите предпочитания - започнете с малко количество и добавете още ако не е достатъчно люто.

Залейте крилцата в купата със соса и ги разбъркайте добре. Тук следва нещо различно от оригиналната рецепта - преместване на крилцата в тава / с постлано фолио на дъното/ и запичане във фурна за около 15 мин.

Идеално мезе за бира.

Image

Източник
Има варианти на тази рецепта без пържене - крилцата се пекат на скара или във фурна.


Last edited by IPA on 05 Сеп, 2008 4:50 pm Пет, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 05 Фев, 2007 3:53 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Много вкусно - правих подобни ама с Табаско, но ги пекох :)


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Фев, 2007 3:56 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
И аз ги предпочитам печени, пържени са по-жилави. ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Фев, 2007 11:03 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Станаха прекрасни, макар и без лют сос (Бискито използва люта паста). Единственият недостатък беше, че нямахме бира.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Фев, 2007 11:12 am Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Надявам се, ако ме замервате с домати, да не са от най-безвкусните - заради ужасните отклонения от рецептата :mrgreen:

Вместо да изпържа крилцата, ги сварих, така стават по-нежни и крехки, а и калориите са значително по-малко 8)

Нямах лют сос, нито табаско, а лютите чушки в магазина бяха в огромни тарелки... Затова взех паста от люти чушки и я разредих с малко вода.
В останалото се постарах да се придържам към рецептата.

IPA, беше много вкусно, благодаря! :kiss: :flow: :hug:

P.S. тази марината, както и соса са идеални за печена риба 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Фев, 2007 11:35 am Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
:mrgreen: Айде сега , да те замеряме с домати - при цената им в момента, ги предпочитам на салата. :mrgreen:

И моите наблюдения за предлаганите в магазините люти сосове са, че само Табаското е от този вид, останалите са тип "чили" - с домати и какви ли не добавки. А в пастата от люти чушки имаше ли оцет, защото това е основния вкус - лютокисел.

Аз съм писала, че крилцата може и да не са пържени - просто така са най-популярни в Щатско.

Биски, крилцата си изглеждат много добре :ligi: и най- важното е, че са ви харесали. :bing: :flow:

И другия път да пратиш Мистъра за бира. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Фев, 2007 11:45 am Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Мисля, че в пастата няма оцет (надписите са на корейски :oops:), но аз сложих и оцет в марината.

Ако бяхме взели бира, нямаше да има място за много крилца в тумбачетата ни :cry: Но следващия път непременно ще го пратя!


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Фев, 2007 11:56 am Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Браво - значи се е получило каквото трябва. :)

"За две бири винаги има място" - из изказването на виден американски професор. :mrgreen:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB