Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:21 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 
Message
Сготвено на: 10 Мар, 2007 4:52 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Много подходяща рецепта за постите.

2 ч л олио
1 малка глава лук, нарязан на колела
1 скилидка чесън, пресована
1 ч л настърган джинджифил
1 китайска зелка, изчистена и нарязана
2 с л соев сос
1 с л оризов оцет / ябълков /
2 с л сусамово олио

В уок или подобен съд загрейте олиото на силен котлон. Прибавете лука, чесъна и джинджифила и задушавайте бъркайки, около 1 минута.

Прибавете зелето и бъркайте докато започне да омеква, около 2 минути. Добавете соевия сос и оцета, бъркайте докато зелето омекне, около 3 минути. Махнете от котлона и напръскайте със сусамово олио.

По желание към края на готвенето може да прибавите 1 с л сусам.

Можете да го сервирате така, или с ориз, оризови спагети , като студена салата.

Наздраве.

Източник


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2007 3:55 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Ипи, мерси за тази рецепта, много е вкусничко! Уок нямам, защото газовият ми котлон не го ще, но и на тиган стана. Не чаках много да омеква зелето, леко хрупкаво ми се видя по-привлекателно. Горещо, в купички и с пръчици, е чудно. Отделно имаше пушени хапки пъстърва и се върза идеално.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2007 4:10 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Много добре, пъстърва. Сигурно си имала и бяло винце, охладено. :facelick:


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2007 4:13 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
IPA написа:
бяло винце, охладено. :facelick:

Да бе, как позна, пропуснах да кажа, че това е от малкото зелеви неща, с които върви леко бяло вино!


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2007 4:17 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
По пъстървата, а и самото зеле за мен е мешавица на вкус между зеле и салата.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2007 7:04 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ипа, на картинката пише Play, ама щракам и нищо не става...


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2007 7:24 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Имаше го на видео във фууднетуърк-а миналата седмица, но не съм давала линк, тъй като на предишните ми линкове никой не обръщаше внимание, а и клиповете ги сменят всяка седмица. :oops:

Сложих картинката да се види как изглежда.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2007 7:30 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Аха.

Много вкусно звучи, ама няма да го правя. Много рязане... Още ме понаболват двата пръста, които си порязах лани, така че приемам покани... 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2007 7:36 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
IPA написа:
...на предишните ми линкове никой не обръщаше внимание...

Моля, другарко, аз обръщах!


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2007 7:37 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Голям си Гявол. Китайско се реже и готви най-лесно и бързо. Всичко е на едро и после на силен огън за минутки. Аз така отбивам номера като ме мързи. :twisted:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB